Πρέβεζα: Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ Πρέβεζα: Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ

Πρέβεζα: Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην  Πρέβεζα και κυρίως στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, τον Φόρο που αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου επισκεπτών.

Διαβάσεις είδαμε το τελευταίο διάστημα στην πόλη, χωρίς ωστόσο στα σημεία αιχμής όπως ο Φόρος και η Λεωφόρος Ειρήνης, να γίνουν κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτό το χάος που επικρατεί τις ώρες αιχμής με τους πεζούς να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή…

Ο κόμβος Φόρου, ξεκίνησε την περίοδο Δημαρχίας Κώστα Παπαγεωργίου και ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα! Οι προβλεπόμενες διαβάσεις και νησίδες στους παράπλευρους δρόμους δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, παρά τις πληρωμένες εισφορές των πολιτών. 

Δεν έγιναν και ούτε θα γίνουν, διότι οι συνθήκες τώρα στην περιοχή έχουν αλλάξει από εκείνα τα χρόνια που δημιουργήθηκε ο κόμβος.
Η νέα Δημοτική Αρχή, από δω και πέρα όμως δεν θα έχει δικαιολογία.

Πρέπει να ενσκήψει στο θέμα του κυκλοφοριακού, όχι μόνο με διαγραμμίσεις και φρεσκαρίσματα των ήδη υπαρχουσών διαβάσεων, αλλά με μελέτες που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα των προηγουμένων όπως τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, οι ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι και τόσα άλλα που καθημερινά δυσκολεύουν την ζωή των δημοτών.

Μέσα σε αυτά, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης, διότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι…

Δεν μπορούμε βεβαίως να παραβλέψουμε το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται και στη δημιουργία νέας εισόδου πόλης. Πάγιο αίτημα το οποίο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις που ακούγαμε την προεκλογική περίοδο.

Δεν θα περιμένουμε βέβαια την νέα είσοδο για να πάρει μπροστά ο Δήμος στο θέμα του κυκλοφοριακού.

Δεν χρειάζονται ούτε πρόστιμα, ούτε «κυνήγι» επαγγελματιών προκειμένου να βρεθεί λύση. «Ό γέγονε γέγονε» με τους επαγγελματίες και τους χώρους που ενοικιάζουν είτε για να εκθέτουν το εμπόρευμά τους, είτε για τραπεζοκαθίσματα. 

Πάνω στο νέο αυτό μωσαϊκό της πόλης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να δώσει λύσεις. 

Να ξεχάσει τις παλιές μελέτες που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν και να παρουσιάσει ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα επιτρέψει στους πολίτες να «αναπνεύσουν» αλλά και να περπατούν με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μας.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 382748049015334334
Σχόλια
item