Τραμπ ξανά κατά Κούρδων: «Δεν είναι άγγελοι, ας τους βοηθήσει η Ρωσία» Τραμπ ξανά κατά Κούρδων: «Δεν είναι άγγελοι, ας τους βοηθήσει η Ρωσία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τραμπ ξανά κατά Κούρδων: «Δεν είναι άγγελοι, ας τους βοηθήσει η Ρωσία»

Τραμπ ξανά κατά Κούρδων: «Δεν είναι άγγελοι, ας τους βοηθήσει η Ρωσία»

Οι Κούρδοι για τον Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι άγγελοι», ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Κούρδοι, εναντίον των οποίων η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, «δεν είναι άγγελοι».

«Οι Κούρδοι προστατεύονται πολύ καλά», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στις ΗΠΑ όπως και από τους ξένους συμμάχους του ότι «εγκατέλειψε» τους Κούρδους. 

«Εξάλλου, (οι Κούρδοι) δεν είναι άγγελοι», πρόσθεσε την ώρα που ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι καλό η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό»
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία παρά να γίνονται μάχες στην περιοχή και ότι εξαρτάται από τις χώρες εκεί να βρουν μια λύση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Συρία, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία.

epirusblog.gr
5 of 5
Τραμπ ξανά κατά Κούρδων: «Δεν είναι άγγελοι, ας τους βοηθήσει η Ρωσία»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4269109605104796228
Σχόλια
item