Πέτσας: Ψέμα η δήλωση Τσαβούσογλου για το προσφυγικό -Ενοχλεί ότι φυλάμε τα σύνορά μας

Πέτσας: Ψέμα η δήλωση Τσαβούσογλου για το προσφυγικό -Ενοχλεί ότι φυλάμε τα σύνορά μας

Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ψεύτικη τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το προσφυγικό, ενώ είπε ότι την άνοιξη θα φανούν τα αποτελέσματα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα πυροβολούσε και βύθιζε βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στην Τουρκία τραυματισμένοι. 

«Φυσικά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Γιατί έκανε τέτοιες δηλώσεις ο κ. Τσαβούσογλου ενώ είναι εύκολα αποδείξιμο ότι δεν ισχύει; Επειδή κατάλαβαν ότι έχει αλλάξει η πολιτική μας στο μεταναστευτικό», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ψεύτικη, δήλωση δεν υπάρχει τίποτα που να τη στηρίζει. Αν ενοχλεί κάποιους ότι φυλάσσουμε τα σύνορα μας, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε αντιδράσει έντονα στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι παίζουν με τις ζωές που σώζει το Λιμενικό.

Πέτσας: Να ελέγξει η Τουρκία τους διακινητές
Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό έχει τέσσερις βασικές πτυχές: τη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τη διαδικασία των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και τις αυξημένες επιστροφές μεταναστών.

«Aυξήσαμε κατά 23% τις περιπολίες στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα. Βασικό ζητούμενο είναι η Τουρκία να ελέγξει τους διακινητές έντος των συνόρων της, όχι να απειλεί ότι θα στείλει εκατομμύρια μετανάστες ή πρόσφυγες στην Ευρώπη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε την ΕΕ να είναι αρωγός αυτής της ελληνικής προσπάθειας.

Την άνοιξη τα αποτελέσματα από τις κινήσεις στο μεταναστευτικό
«Το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι επικοινωνιακό, και ο συντονισμός όλων των φορέων της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας» διευκρίνισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι την άνοιξη ώστε να έχουν αποδώσει όλες της οι κινήσεις στο θέμα αυτό. 

Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι ροές αφίξεων προσφύγων τον χειμώνα και να αυξηθεί ο αριθμός των επιστροφών. «Κάτι το οποίο δεν γινόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος στις τοπικές κοινωνίες σημείωσε: «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί αλλά οι Έλληνες δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη της στην ανθρωπιά» και τόνισε ότι αυτοί οι οποίοι προωθούνται στην ενδοχώρα είναι άνθρωποι με προσφυγικό προφίλ και οικογένειες.

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Ψέμα η δήλωση Τσαβούσογλου για το προσφυγικό -Ενοχλεί ότι φυλάμε τα σύνορά μας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1425418065168697682
item