Γιάννενα: «Μουσική και Λόγος στο Αρχαίο Δράμα» το επόμενο σεμινάριο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Γιάννενα: «Μουσική και Λόγος στο Αρχαίο Δράμα» το επόμενο σεμινάριο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων, που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο, συνεχίζει τον Οκτώβριο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

Στόχος των σεμιναρίων, που θα πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα. 

Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί τους τη θεατρική τους εμπειρία.

Τον Οκτώβριο το σεμινάριο θα γίνει από τον μουσικό Κώστα Βόμβολο και το θέμα του είναι «Μουσική και Λόγος στο Αρχαίο Δράμα». Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (16:00- 21:00) και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (10:00- 15:00) στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα. 


Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ, η διάρκειά του 10 ώρες και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Συνολικά θα συμμετέχουν 20 άτομα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, μουσικούς, εμψυχωτές ομάδων, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των εκφραστικών του μέσων. Για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται κανενός είδους μουσική εκπαίδευση ή εμπειρία.

Με βάση χορικά του αρχαίου δράματος, το σεμινάριο εξερευνά με βιωματικό τρόπο τις διάφορες μορφές της συμβολής της μουσικής στην εκφορά, την πρόσληψη και τελικά την κατανόηση και την απόλαυση του λόγου στη σκηνική εκδοχή του.


Ο Κώστας Βόμβολος είναι μουσικός και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 170 θεατρικές παραστάσεις, τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκυμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Θέατρο Τέχνης, τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ κ.ά. 


Από το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico, το οποίο, σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου, έχει κυκλοφορήσει εννέα cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α. 

Συμμετέχει στο συγκρότημα «Χειμερινοί κολυμβητές». Από το 2005 διδάσκει στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και από το 2015 στο μεταπτυχιακό του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου. Έχει επίσης διδάξει σε σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Trinity college του Δουβλίνου, στο Μοντερέι (Καλιφόρνια), στο Βερολίνο κ.α.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail seminariadipethei@gmail.com, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5) και στα τηλέφωνα 2651025670 (09:00-14:00) και 6948202250 (18:00-21:00).


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μουσική και Λόγος στο Αρχαίο Δράμα» το επόμενο σεμινάριο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1745420514976131884
item