Γιάννενα: «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία της πόλης

Γιάννενα: «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία της πόλης
Ένα πρωτάθλημα υπό τον τίτλο  «Πάμε Ανακύκλωση» ξεκίνησε στα Δημοτικά Σχολεία ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου "Κάθε Κουτί Μετράει" και την ΑΦΗΣ Α.Ε. και γίνεται στο πλαίσιο της πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/ioannina
Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας διανεμήθηκε στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός για την έναρξη του πρωταθλήματος.
«Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες, γονείς και μαθητές ώστε η ανακύκλωση να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Στην κατεύθυνση αυτή οι μικροί μαθητές είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα επισκέφθηκαν το συγκρότημα της Ακαδημίας για την έναρξη του προγράμματος. 
Στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, όπως τόνισαν εκπρόσωποι του  followgreen, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται μέσα στα σχολεία, για χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες. 
Η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, «Σχολεία εν Δράσει», όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τις προσπάθειες των παιδιών. 
Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών είναι και οι γονείς, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών, με τη δωρεά πόντων στο σχολείο της επιλογής τους, αφού πρώτα κάνουν την εγγραφή τους στη δημοτική πλατφόρμα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία της πόλης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1802168192595995259
item