Θεσπρωτία: Οι καβαλάρηδες του αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Οι καβαλάρηδες του αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Οι καβαλάρηδες του αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ)


Θεσπρωτία: Οι καβαλάρηδες του αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ)
Στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, στην εκκλησία δίπλα στην Εγνατία, εορτάστηκε ο άγιος Δημήτριος, με τους καβαλάρηδεςνα μεταφέρουν   σε άλογα την εικόνα από τον κεντρικό ναό της αγίας Τριάδας . 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, ενώ  την παραμονή πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. 

Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "ο άγιος Δημήτριος, που ήταν καλυμμένες οι εξωτερικές του ανάγκες, αφού διέθετε πλούτο και δόξα, ήθελε κάτι ουσιαστικότερο. 

Ήθελε να έχει καλυμμένη την ακάλυπτη, μέχρι να γνωρίσει το Χριστό, ψυχή του. Γι' αυτό  στράφηκε και εστίασε στο Χριστιανισμό. Και μας μαθαίνει να διδαχθούμε. Ναι, να διδαχθούμε. Τι να διδαχθούμε. Να εκδηλώνουμε στην καθημερινότητά μας  την πίστη μας και με λόγια και με έργα. 

Ο Θεός δεν εισέρχεται σε εγκεφάλους παραφορτωμένους με την εγωπάθεια. Και δεν εισέρχεται σε καρδιές, που είναι κορεσμένες από τις άτακτες επιθυμίες της παρούσης ζωής. 

Εισέρχεται σε ψυχές, που διψούν τα νάματα της ευσέβειας και με αυτά θέλουν να σβήσουν κάθε μορφή δίψας". 

ΤΑ 14α ΔΗΜΗΤΡΙΑ
Ο δροστήριος και δομημένος στα πλαίσια της παράδοσης και του πολιτισμού Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» και η δημοτική  κοινότητα Γραικοχωρίου, 
διοργάνωσαν με τρόπο, που ικανοποίησε τους εκατοντάδες προσκυνητές, στα πλαίσια της εορτής του αγίου Δημητρίου τα "14α Δημήτρια", αμέσως μετά τον εσπερινό, στο πραύλιο του ναού. 

Είχαν ξεκινήσει το 2005, με τον οραματισμό του ιερέα π. Πέτρου Παππά και την έμπνευση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραικοχωρίου Γεωργίου Ματρακούκα, με λίγους επισκέπτες αρχικά, που με την πάροδο του χρόνου πληθύνθηκαν. 

Προσφέρθηκαν παραδοσιακό φαγητό , παραδοσιακές πίτες   και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι, όπου πραγματώθηκε μια αληθινή κοινωνία-επικοινωνία. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση κ. ά.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Οι καβαλάρηδες του αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7964926656873263530
Σχόλια
item