Πώς να διατηρήσετε ισχυρό τον δεσμό σας μετά τον ερχομό ενός μωρού

Πώς να διατηρήσετε ισχυρό τον δεσμό σας μετά τον ερχομό ενός μωρού
Ο ερχομός ενός μωρού δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλα τα ζευγάρια. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών, που αποκτούν το πρώτο τους παιδί, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους, κυρίως τον πρώτο καιρό. Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε δυνατή τη σχέση σας;
Αναγνωρίστε ότι η νέα κατάσταση είναι δύσκολη και για τους δυο σας, χωρίς να αναλώνεστε σε μία κόντρα, για το ποιος περνάει πιο δύσκολα.
Αφήστε χρόνο για να επεξεργαστείτε την κατάσταση. Πάνω στην κούραση και την ένταση της ημέρας, υπάρχει έντονος εκνευρισμός και σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσετε τις όποιες διαφορές σας ή να κάνετε μία κουβέντα. 
Αποφύγετε σε στιγμές έντασης να κάνετε οποιαδήποτε νύξη. Προτιμήστε μία μέρα ή ένα βράδυ που θα είστε χαλαροί για να μιλήσετε.
Όταν μιλήσετε, να είστε συγκεκριμένοι. Το πιο εύκολο σε μία συζήτηση, είναι να κριτικάρει ο ένας τον άλλον ή να ρίχνει ευθύνες. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο και σίγουρα δε φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Και οι δύο πλευρές, λοιπόν, θα πρέπει να μιλήσετε συγκεκριμένα, να εξηγείστε τι θέλει ο ένας από τον άλλον, πώς νιώθει. Να είστε ειλικρινείς. Και μην ξεχνάτε, είστε ένα ζευγάρι που αγαπιέται, που έγιναν γονείς και όχι δυο εχθροί.
Βρείτε χρόνο για εσάς. Σίγουρα το παιδί, ειδικά τον πρώτο καιρό, απορροφά πολύ από τον χρόνο σας. Ωστόσο, υπάρχει χρόνος και για εσάς. Ζητείστε από τους γονείς ή τα αδέλφια ή φίλους να μείνουν με το μωρό και αφιερώστε λίγο χρόνο σε εσάς. 
Πηγαίνετε μία βόλτα ή για φαγητό. Κάντε κάτι οι δυο σας. Θα βοηθήσει πολύ να μην ξεχάσετε ότι γίνατε γονείς, αλλά δεν πάψατε να είστε ζευγάρι
Δείξτε υπομονή και συμπόνια στον/στη σύντροφό σας. Οι περισσότεροι γονείς έχουμε υπομονή, επιμονή και έννοια για το παιδί μας. Όταν κλαίει για άγνωστο λόγο, ψάχνουμε να δούμε τι φταίει. 
Αν δείξουμε και για τον/τη σύντροφό μας την ίδια υπομονή, επιμονή ή ενδιαφέρον γιατί δεν είναι καλά, γιατί νιώθει έτσι, τότε θα έχουμε κάνει το πιο μεγάλο βήμα για την επιτυχία.
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να διατηρήσετε ισχυρό τον δεσμό σας μετά τον ερχομό ενός μωρού
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1306969776117739975
item