Γιάννενα: Σχεδιάζονται πιλοτικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Γιάννενα: Σχεδιάζονται πιλοτικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού
Μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος που συχνά δημιουργείται κυρίως στις κεντρικές οδούς της πόλης, επιβάλλεται να ληφθούν και μάλιστα άμεσα.
Πολλές φορές, ειδικά όταν η αγορά είναι ανοιχτή, αλλά και σε περιόδους γιορτών και αργιών που τα Γιάννενα βουλιάζουν από επισκέπτες, το να διασχίσει κανείς με Ι.Χ. το κέντρο είναι… άθλος! 
Το διπλοπαρκάρισμα… πάει σύννεφο και ο εκνευρισμός των οδηγών την ίδια στιγμή χτυπάει «κόκκινο».
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία συνεδρίασε χθες με τη νέα σύνθεσή της, υπό την προεδρία του Αντιδήμαρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου, έχει πολλή δουλειά μπροστά της.
Τέθηκαν οι προτεραιότητες
Η Επιτροπή έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα και όλα τα μέλη της τόνισαν την ανάγκη της συνεργασίας, ώστε να εμπεδωθεί μία διαφορετική κουλτούρα, ειδικά στο κέντρο της πόλης όπου καταγράφεται και το εντονότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής κατατέθηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασής της για μία σειρά αλλαγών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ώστε να ανοίξει ο διάλογος και στην επόμενη συνεδρίαση να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. 
Σκοπός είναι οι αποφάσεις αυτές να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους.
Βασικός άξονας της πρότασης είναι να υπάρξει διαχωρισμός των ρευμάτων κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Λεωφόρος Δωδώνης και η 28ης Οκτωβρίου, καθώς και συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης. 
Παρόμοιες ρυθμίσεις θα γίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη και την Πυρσινέλλα με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων από το διπλοπαρκάρισμα.
Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα εφαρμοστούν πιλοτικά με σκοπό, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, να εμπεδωθεί σταδιακά μία διαφο?.Λ,ΞΗΒΓΦΣΑΖ<
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σχεδιάζονται πιλοτικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8640510858016121215
item