Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσω τη χώρα Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσω τη χώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσω τη χώρα

Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσω τη χώρα

Σαφές ότι δεν θα εκθέσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια αρνητική Συμφωνία για τη χώρα μας, όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου και χαρακτήρισε παρωδία τα όσα συνέβησαν με την ταινία Joker.

«Η Ελλάδα είναι υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου των Δυτικών Βαλκανίων όχι μόνο γιατί αυτό μετατρέπει την προοπτική σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και γιατί είναι δημοκρατικός μοχλός πίεσης για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των γειτόνων μας και για την επίλυση των διμερών μας θεμάτων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, οι οποίες άκουσαν το «όχι» των Ευρωπαίων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. 

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια αρνητική Συμφωνία για τη χώρα μας. Την καταψήφισα προειδοποιώντας, όμως, τίμια τους Ελληνες τι συνεπαγόταν η υπογραφή της. Ομως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο μας, έστω κι αν κάτω από αυτό άλλοι έβαλαν την υπογραφή τους. Ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες. 

Χωρίς να ρισκάρουμε την παραμικρή αποσταθεροποίηση θα παρακολουθούμε στενά τις υποχρεώσεις των γειτόνων μας, την ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους. Και προφανώς την επίλυση των εκκρεμοτήτων με πρώτη αυτή της προστασίας των μακεδονικών προϊόντων. Αυτό επιτάσσει σήμερα ο ρεαλιστικός, ο αληθινός πατριωτισμός», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: «Προϋπόθεση για καλές σχέσεις με Αλβανία είναι ο σεβασμός της ελληνικής μειονότητας»

Σχετικά με την Αλβανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα του σεβασμού της ελληνικής μειονότητας και των δικαιωμάτων της, λέγοντας: «Οπως με όλους έτσι και με την Αλβανία επιζητούμε καλές σχέσεις γειτονίας. Προϋπόθεση, όμως, για την κοινή πρόοδο, για να ανοίξει κάποια στιγμή ο ευρωπαϊκός δρόμος της Αλβανίας είναι ο σεβασμός της ελληνικής μειονότητας και των δικαιωμάτων της».

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσω τη χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1573156012260655916
Σχόλια
item