Ήπειρος: Σε πρώτο πλάνο τα κενά στα σχολεία Ήπειρος: Σε πρώτο πλάνο τα κενά στα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Σε πρώτο πλάνο τα κενά στα σχολεία

Ήπειρος: Σε πρώτο πλάνο τα κενά στα σχολεία
Δύο βασικά ζητήματα τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κόνιτσα.
Το απόγευμα του Σαββάτου στην Περιφερειακή Διεύθυνση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, μαζί με τα περιθώρια αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως όμως και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος με κυρίαρχο τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές.
Όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης σε χθεσινές του δηλώσεις για την κάλυψη των κενών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την αύξηση των κονδυλίων ώστε να προσληφθεί μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών, αν και η πραγματική λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσω των μόνιμων διορισμών.
«Το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό και υπάρχουν πολλές αιτίες όπως η μη αποδοχή θέσεων από αναπληρωτές που τοποθετούνται σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές. Το υπουργείο εξετάζει την επαναφορά της επαυξημένης μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές», ανέφερε ο κ. Καμπουράκης. 
Το Σχολείο Αναπήρων
Στο ζήτημα των σχολικών υποδομών που αφορά άμεσα την πόλη με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο παλιό Χατζηκώστα, όπου θα μεταφερθεί το πρώτο νηπιαγωγείο, ο κ. Καμπουράκης δεν έδειξε ιδιαίτερα βέβαιος ότι στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων, παρότι αυτό περιγράφεται στο σύνολο των αποφάσεων των τελευταίων ετών. 
Τα παιδιά του ΣΑΠ παραμένουν μέχρι και σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ και όπως φαίνεται εκεί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Σε πρώτο πλάνο τα κενά στα σχολεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2700330619461456390
Σχόλια
item