Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ υιοθέτησε την ελληνική θέση για το μεταναστευτικό Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ υιοθέτησε την ελληνική θέση για το μεταναστευτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ υιοθέτησε την ελληνική θέση για το μεταναστευτικό

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ υιοθέτησε την ελληνική θέση για το μεταναστευτικό

Ικανοποίηση εκφράζουν από το Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής στην οποία μετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, στην οποία οι ηγέτες συζήτησαν θέματα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Ενα από αυτά ήταν το μεταναστευτικό- προσφυγικό, το οποίο συμπεριελήφθη στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, έπειτα από παρέμβαση του Ελληνα πρωθυπουργού. 

Η Αθήνα προφανώς είναι ικανοποιημένη από τη σχετική αναφορά στο σημείο 8 του κειμένου, κάτι που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι χρειάζεται η Ευρώπη να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν οι χώρες που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε έναν πιο δίκαιο επιμερισμό των προσφύγων. 

«Αυτή η πολιτική δεν στέκει, είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας ότι έβαλε το θέμα ως προτεραιότητα της χώρας και άφησε αιχμές αν αυτό συνέβαινε στο παρελθόν.

Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση για τη στάση απέναντι στην Τουρκία
Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δυστυχώς δεν υπήρξε ομοφωνία καθώς τρεις χώρες διαφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής. 

Πλέον, είναι θέμα που πάει για το 2020, ενώ ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι θεωρεί μεν τη συμφωνία των Πρεσπών προβληματική, πλην όμως από τη στιγμή που έχει κυρωθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως και ανέφερε σχετικά το θέμα των εμπορικών σημάτων.

epirusblog.gr
5 of 5
Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ υιοθέτησε την ελληνική θέση για το μεταναστευτικό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2300684876134684492
Σχόλια
item