Γιάννενα: Κύκλος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ Γιάννενα: Κύκλος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κύκλος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ

Γιάννενα: Κύκλος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ
Μία δυνατή φωνή αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ και στον αγώνα του για διατήρηση της αυτονομίας του έναντι του κράτους, υψώθηκε και στα Γιάννενα όπως έγινε και σε άλλες πόλεις την Τετάρτη το μεσημέρι στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης που διοργανώθηκε κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο και διορισμό της διοίκησης του οργανισμού. 

Στην πλατεία οι εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σχημάτισαν τον κλασικό κύκλο αλληλοσύνδεσης των μελών του ΚΕΘΕΑ και έδειξαν ότι «είναι εντάξει» στηρίζοντας το έργο και την προσφορά ενός αναγνωρισμένου πρωτίστως από την ίδια την κοινωνία φορέα που αγωνίζεται σταθερά για την απεξάρτηση των νέων της χώρας μας. 
Ο Γιάννης Παπαχρήστος  διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος εξέφρασε με δηλώσεις του την αντίθεσή του στην νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.
«Η κατάργηση εν μια νυκτί του αυτοδιοίκητου και η ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στο ΚΕΘΕΑ από έμμισθους υπαλλήλους, που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση που θα θέλει να ελέγχει τις διοικήσεις, θα φέρει ισχυρό πλήγμα και θα διαταράξει τις ισορροπίες, επηρεάζοντας αρνητικά και δυσχεραίνοντας το έργο μας» είπε ο κ. Παπαχρήστος 
Για τα θέματα διαχείρισης τόνισε το ΚΕΘΕΑ ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές ενώ πρόσφατα «πήρε τα εύσημα» για τον έλεγχο σημειώνοντας πως το ΚΕΘΕΑ «είναι παράδειγμα προς μίμηση» στη διαχείριση.
Για τη διοίκηση ανέφερε ότι το ΚΕΘΕΑ προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες, ενώ στη διοίκηση συμμετέχουν αμισθί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και άνθρωποι εθελοντές με διάθεση να προσφέρουν.
Με ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ ζητά  άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.
Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ βρέθηκε και ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης  «Σχεδία» Στέφανος Τζιμογιάννης που με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο έργο που έχει το ΚΕΘΕΑ στα χρόνια λειτουργίας του τονίζοντας την ανάγκη να γίνει άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κύκλος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7486884353176134701
Σχόλια
item