Ανδρουλάκης σε ΣΚΑΪ: Ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξαγγέλθηκε πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ιστορία του και στις θεσμικές διαδικασίες. 

Πρέπει να εκλέξει και συνέδρους και όργανα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας ανοικτό το νεδεχόμενο  το θέμανα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για Αρχηγός.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, που έκανε λόγο για ένα «Τακτικό και όχι Έκτακτο Συνέδριο, όπως λένε οι δημοσιογράφοι», «το Συνέδριο πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και (σεβασμό) στο καταστατικό του, που σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ».



Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως». 

Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα Συνέδριο εξπρές το οποίο απαξιώνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ».

Οπως ανακοινώθηκε, η  Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικά στελέχη, η απόφαση της κ. Γεννηματά αντικατοπτρίζει την πρόθεσή να επισπεύσει τη διαδικασία του συνεδρίου, το οποίο είχε αρχικά τοποθετηθεί για τον Δεκέμβριο και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα, πλέον όλα δείχνουν ότι το συνέδριο θα προηγηθεί τη συνδιάσκεψης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες (6-8 Δεκεμβρίου) και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ακόμη και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις, η ηγεσία φαίνεται πως επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα πριν τη συνδιάσκεψη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει και το μη πολιτικό σκέλος. Οι ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες του ΠΑΣΟΚ καθιστούν αναγκαία τη σύσταση στελεχιακής δομής στο εσωτερικό του, κάτι που, όπως είχε αναφερθεί από το καλοκαίρι, «αναγκάζει» την κ. Γεννηματά να προχωρήσει στο εν λόγω συνέδριο.


epirusblog.gr
5 of 5
Ανδρουλάκης σε ΣΚΑΪ: Ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 844212017912774962
item