Άρτα: Μόνο η Άρτα δεν έχει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Άρτα: Μόνο η Άρτα δεν έχει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Μόνο η Άρτα δεν έχει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων

Άρτα: Μόνο η Άρτα δεν έχει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων
Να μιλήσουμε και για τους χώρους υγιεινής… Εκεί είναι που οι σκέψεις σου, σε ξαναπάνε στην δεκαετία του ’50, που οι άλλοι σταθμοί της χώρας, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση…
Αφορμή αποτελεί η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, για να επανέλθει στον δημόσιο διάλογο, η τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων Άρτας. 
Η συνολική του εικόνα, παραπέμπει στην δεκαετία του ’50 για άλλες περιοχές, αλλά η Άρτα, έχει πάντα το ρεκόρ της οπισθοδρόμησης, σε όλους τους τομείς.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι, κυρίως ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης ψαθάς, ότι ο σημερινός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων, ήταν μια προσωρινή λύση, του έτους 1983! Έπρεπε να φύγει ο σταθμός, που βρισκόταν στην πλατεία Κιλκίς. 
Λογικό το αίτημα και επιλέχτηκε αρχικά ο χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα, ως προσωρινή λύση, ώστε σε λίγα χρόνια, να βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και να μεταφερθεί ο σταθμός σε οικόπεδο που έχει το ΚΤΕΛ, λίγο πίσω απ’ τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα γραφεία μεταφορών.
Το σημαντικό της υπόθεσης είναι, ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο (σ.σ. όπως και την τελευταία) σ’ όλα τα προγράμματα των συνδυασμών, καταγράφεται ως δέσμευση η κατασκευή νέου σταθμού, αλλά την επομένη των εκλογών, όλοι παθαίνουν μια ιδιότυπη και επιλεκτική αμνησία και μόνο το θέμα του σταθμού λεωφορείων, δεν συζητούν…
Είναι μείζον το θέμα. Αρκεί να σκεφτεί κανένας, ότι είναι ο μόνος σταθμός, σ’ όλη την Ελλάδα, που δεν έχει χώρο αναμονής, μ’ ένα τουλάχιστον κυλικείο που να λειτουργεί υποφερτά… 
Οι επιβάτες που θα βρεθούν στον σταθμό, λίγη ώρα νωρίτερα, θα πρέπει να την βγάλουν στα διαλυμένα παγκάκια που υπάρχουν εντός του σταθμού. Καλά να έχει και τους γνωστούς παγετούς της Άρτας… Οι άνθρωποι υποφέρουν και αν είναι επισκέπτες της Άρτας, είναι σίγουρο πως ορκίζονται να μην ξαναπεράσουν απ’ αυτή την πόλη.
Να μιλήσουμε και για τους χώρους υγιεινής… Εκεί είναι που οι σκέψεις σου, σε ξαναπάνε στην δεκαετία του ’50, που οι άλλοι σταθμοί της χώρας, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. 
«Πέρασαν ποτέ απ’ τις τουαλέτες του σταθμού, οι παράγοντες της Άρτας», μας έλεγε ταξιδιώτης, τον οποίο συναντήσαμε, όταν πήγαμε για την φωτογράφηση του παρόντος ρεπορτάζ… Εμφανώς εκνευρισμένος, πρότεινε να κάνουν εκεί μία επίσκεψη, οι αρμόδιοι της υγειονομικής υπηρεσίας. 
Και αν κριθεί, ότι οι χώροι αυτοί πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, για τους άλλους χώρους υγιεινής, άλλων χώρων όπου συγκεντρώνεται κόσμος.
Οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και οι συνεργάτες του, συχνά πυκνά υπενθυμίζουν το αίτημα της κατασκευής νέου και σύγχρονου σταθμού, αλλά μάλλον κανένας δεν συγκινείται, για να εξηγηθεί το γεγονός, ότι η κατάσταση παραμένει τραγική, για τόσα χρόνια.
Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε, πως η εικόνα που παρουσιάζει και η φωτογραφία της «Γ», δεν αποτελεί ντροπή για το ΚΤΕΛ, αλλά για όλη την πόλη. Και πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι άμεσα κάτι πρέπει να γίνει…
Οι σταθμοί των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Αγρινίου, προσφέρονται για συγκρίσεις, αλλά και προβληματισμό…
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μόνο η Άρτα δεν έχει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4644222356392745750
Σχόλια
item