Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει να ενισχύει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, σε συνέχεια των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη εναντίον Κούρδων αγωνιστών, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνουν τα τουρκικά στρατεύματα να ετοιμάζονται για τις ενέργειες που χρειάζονται, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ώστε να δημιουργηθεί η λεγόμενη «ασφαλής ζώνη», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση «μπορεί να ξεκινήσει πολύ σύντομα, σήμερα ή αύριο».



Our correspondent Obaida Hitto explains how Turkey's operation in northeast Syria will help clear the area of terrorists
Turkey sends nine truckloads carrying military vehicles and one bus carrying reinforcements to its border with Syria hours after President Erdogan announces his army ready to start operations against YPG terrorists
32 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα έχουν σταλεί στην συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε, απέναντι από το Ταλ Αμπιάντ της Συρίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, ενώ έχουν αυξηθεί ιδιάιτερα και τα ελικόπτερα που «ενεργοποιήθηκαν» στον εναέριο χώρο των συνόρων.


Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν νωρίτερα τον Αύγουστο να δημιουργήσουν έναν «ειρηνικό διάδρομο» για να διευκολύνουν την επιστροφή των εκτοπισμένων Συρίων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες, ο Ερντογάν τόνισε πως δεν βρήκε τη συμπαράσταση που ήθελε και ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του το συγκεκριμένο σχέδιο.


Εάν τελικά η εισβολή πραγματοποιηθεί, θεωρείται πολύ κρίσιμο για την Αθήνα το πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, αφού εάν αποσυρθούν, εγκαταλείποντας τους Κούρδους συμμάχους τους, αυτό θα σημάνει ότι δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.
epirusblog.gr
5 of 5
Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5955073548635865927
item