Πρέβεζα: Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Δήμο Πρέβεζας

Πρέβεζα: Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Δήμο Πρέβεζας
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στους Δήμους της Ελλάδας οι οποίοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους , εντάχθηκε ο Δήμος Πρέβεζας.

Σε επιστολή η οποία στάλθηκε την Πέμπτη 24/10/2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Πρέβεζας περιλαμβάνεται στους νικητές του διαγωνισμού της τρίτης πρόσκλησης , στον οποίο υπεβλήθησαν πάνω από 11.000 αιτήσεις από Δήμους όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μόλις 1.780 κουπόνια (ποσοστό ικανοποίησης αιτημάτων 16%).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πρέβεζας στη συνεδρίαση της 19/9/2019 προχώρησε στην έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με το “Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης” (ΕΚΕΤΑ) για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU χωρίς να προκύπτει καμία επιβάρυνση του Δήμου για την όλη διαδικασία.

Η χρηματοδότηση των 15.000 ευρώ που θα λάβει ο Δήμος θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, όπως το εμπορικό -ιστορικό κέντρο, η δημοτική βιβλιοθήκη, αρχαιολογικοί χώροι καθώς και δημοτικά πάρκα και πλατείες . 

Τα συγκεκριμένα σημεία για το Δήμο Πρέβεζας θα επιλεγούν μετά από διαβούλευση προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα οι ανάγκες πολιτών, επισκεπτών και επιχειρήσεων για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ ο Δήμος, θα υποβάλλει αίτηση και στην τέταρτη πρόσκληση στο τέλος του 2020 προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερα σημεία.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η αποδοχή των κουπονιών από τον κάθε Δήμο ενώ το ΕΚΕΤΑ θα προχωρήσει στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Δήμο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3253068040386308892
item