Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για Κοινωφελή και ιδιωτικοποιήσεις σε δήμους Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για Κοινωφελή και ιδιωτικοποιήσεις σε δήμους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για Κοινωφελή και ιδιωτικοποιήσεις σε δήμους

 Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για Κοινωφελή και ιδιωτικοποιήσεις σε δήμους
Δύο ξεχωριστά υπομνήματα κατέθεσαν στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην επικαιρότητα.

Το πρώτο υπόμνημα αφορούσε στις θέσεις και γενικότερα την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων που εκφράζουν τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σχετικά με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα με το άρθρο 179 που διευκολύνει τις διαδικασίες παραχώρησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών από τους δήμους σε ιδιώτες.

Στο ίδιο πλαίσιο όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ζέκα εκφράζεται η αντίθεση των εργαζομένων και στις προβλέψεις για τις κλαδικές συμβάσεις και την προσπάθεια «αφοπλισμού» της συνδικαλιστικής δράσης.

Το δεύτερο υπόμνημα αφορούσε στους εργαζόμενους των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει μία κεντρική επιλογή και απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες για μία συνολική παράταση διάρκειας των συμβάσεων για τέσσερις ακόμη μήνες.

«Έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις εργαζομένων της Κοινωφελούς στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά, ενώ αυτές τις ημέρες λήγουν και οι συμβάσεις στους ΟΤΑ. 

Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, για τις οποίες ζητάμε την παράταση, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και στην καθημερινότητα, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και έχουν βοηθήσει καθοριστικά τους Δήμους», ανέφερε η κα Ζέκα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για Κοινωφελή και ιδιωτικοποιήσεις σε δήμους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1339697967999450460
Σχόλια
item