Πρέβεζα: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας στην Πρέβεζα

Η ανάγκη, όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούν τόσο για να έχουμε έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία όσο για να είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη η πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας αναδείχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τη Θεατρική Παράσταση «Θα πάντα εκεί... Πεθαίνω σαν χώρα» σε κείμενα Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη με τους Χρήστο Σαπουντζή και Μπέττυ Βακαλίδου αλλά και συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή και τον Σωκράτη Καραβίδα στο πιάνο. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος χαιρετίζοντας την εκδήλωση δεν έκρυψε τη διπλή συγκίνηση του πρώτον για την υποδειγματική λειτουργία των δομών και δεύτερον για το ότι ως πρώην διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας πίστεψε και στήριξε έμπρακτα τη δομή με τη απόφασή του να διαθέσει τη λειτουργία του κυλικείου στην ΚΟΙΣΠΕ. 

Ο κ. Γεωργάκος υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος ως νέος δήμαρχος Πρέβεζας όσο και η δημοτική αρχή έχουν σαν στόχο να νικήσουν τον αποκλεισμό και να γίνει ο νικητής της κοινωνικής ένταξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι ευρωπαϊκές πολιτικές και νόρμες ορίζουν. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στο ιστορικό του εορτασμού της παγκόσμια ημέρας, στις δράσεις που θα αναπτύξει ο δήμος το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι οι μαχητές της ζωής, αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή εκδήλωση δηλώνοντας δυναμικά παρών μέσα στην κοινωνία όπου και ανήκουν. 

Η επιστημονικά υπεύθυνη του «Ψυχαργώς» κ. Μπώρου ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και θύμισε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία (WFMH) αποφάσισε να καταστήσει την «πρόληψη της αυτοκτονίας» το κύριο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας. 

Η κ. Μπώρου παρουσιάζοντας τα στοιχεία ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτοκτονία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που αξίζει την προσοχή όλων των παραγόντων στον τομέα της ψυχικής υγείας «Η αυτοκτονία μπορεί να αποφευχθεί» είπε η κ. Μπώρου υπογραμμίζοντας το ρόλο που μπορεί να έχει η πρόληψη. 

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο φουαγιέ του Πολιτιστικού κέντρου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας των ενοίκων των Δομών με θέμα:« Η γοητεία της φθοράς ». 

Συντονιστές οι Χάρης Κωστάκης, Χρύσα Γεωργομή, Αναστασία Τσιρώνη, εργαζόμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγείας- Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν. Πρέβεζας.

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 1 person, night
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8810230632365352150
item