Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο ΜΑΞΙΜΟ ΓΡΑΙΚΟ (ΦΩΤΟ) Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο ΜΑΞΙΜΟ ΓΡΑΙΚΟ (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο ΜΑΞΙΜΟ ΓΡΑΙΚΟ (ΦΩΤΟ)Άρτα: Οι  Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο ΜΑΞΙΜΟ ΓΡΑΙΚΟ (ΦΩΤΟ)Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες και σήμερα στην Άρτα, η 22η Επέτειος Μετακομιδής Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, εκ Ρωσίας στην Άρτα...
Την Παρασκευή ​τελέσθηκε  Πανηγυρικός Εσπερινός, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.
Picture
Ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης για την ευλογία του Φαναρίου, που εκόμισε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις της επετείου της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα. 
Επίσης, ευχαρίστησε τους εξ Άρτης καταγομένους οφφικιαλίους του Οικουμενικού Θρόνου, οι οποίοι παρέστησαν στον Εσπερινό, τόσο τον Άρχοντα Ακτουάριο, ιατρό κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, όσο και τον Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Ηπείρου κ. Βασίλειο Δήμου.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης, στο Κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα του τιμωμένου Αγίου και ετόνισε την ανάγκη τέτοιων προσωπικοτήτων και στην εποχή μας, προκειμένου να αποτελούν κινητήριο δύναμη για έξοδο από την παρακμή.

Στο πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και το Τίμιου Λειψανου του Αγίου στην πέριξ του Ιερού Ναού, περιοχή του Τριγώνου.
Picture
Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα αλλά και την προσφορά του εορτάζοντος Αγίου, καλώντας ταυτόχρονα τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο για την άκρως τιμητική πρόσκλησή του, να συμμετάσχει της Ιεράς Πανηγύρεως.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει το Χαριτόβρυτο Λείψανο του Αγίου και να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία.

​Στην Ακολουθία παρέστη ο οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Άρχοντας Ακτουάριος, Ιατρός κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο ΜΑΞΙΜΟ ΓΡΑΙΚΟ (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2870893069479622066
Σχόλια
item