Τσακαλώτος: Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος: Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσακαλώτος: Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ οικειοποιείται έργα του ΣΥΡΙΖΑ και τα παρουσίαζει ως δικά της υποστηρίζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου για την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» που αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

«Η ΝΔ πανηγυρίζει για την «έγκριση του σχεδίου Ηρακλής σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 3 μήνες»», επισημαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια.

«Για άλλη μία φορά παρουσιάζει ως επιτυχία δική της ένα σχέδιο που είχε ήδη επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε διαβουλευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστώντας το ώριμο για έγκριση. Μένει φυσικά να δούμε πως διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε».

Αιχμές για την κυβερνητική πολιτική

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια ήταν πολυδιάστατη και περιελάμβανε και την αναθεώρηση του Ν. Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα και τη δευτερογενή αγορά δανείων και τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ΑPS (Asset Protection Scheme-σχέδιο Ηρακλής για τη ΝΔ)», επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος.

«Η πολιτική αυτή ήταν ολιστική και σε κάθε βήμα της υπήρχε μέριμνα για τους αδύνατους και όσους δυσκολευόντουσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, ώστε να μπορούν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία», καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης.
epirusblog.gr
5 of 5
Τσακαλώτος: Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5598714868170068750
Σχόλια
item