Γιάννενα: Όλα ανοιχτά για το Σχολείο Αναπήρων Παίδων

Γιάννενα: Όλα ανοιχτά για το Σχολείο Αναπήρων Παίδων

Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τον χώρο όπου θα μετεγκατασταθεί το Σχολείο Αναπήρων Παίδων, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και τη φετινή χρονιά στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ, παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια αναζητείται άλλη εναλλακτική.

Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων στο παλιό «Χατζηκώστα», προκειμένου να ανεγερθούν εκεί οι αίθουσες που θα στεγάσουν το 1ο Νηπιαγωγείο, το οποίο έχει βρει προσωρινή στέγη στο Καπλάνειο δημοτικό σχολείο.

Ο σχεδιασμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής περιελάμβανε αρχικά και τη μετεγκατάσταση του ΣΑΠ στους ίδιους χώρους, ωστόσο είναι ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη. 

«Είναι μια θέση για την οποία μάλλον συμφωνούν και οι γονείς, όμως θα κάνουμε μια νέα συνάντηση με τον δήμο Ιωαννιτών και δεν μπορώ να πω κάτι δεσμευτικό πριν συζητήσουμε με τον δήμο», σημείωσε.

Το κτιριακό πρόβλημα, που αφορά αρκετά σχολεία κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και άλλες πόλεις στην Ήπειρο, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο κ. Καμπουράκης με τη γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, με αφορμή την παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Καλπάκι και Κόνιτσα.

Ο κ. Καμπουράκης ξεκινά ένα κύκλο επισκέψεων σε όλους τους δήμους, έχοντας ήδη καλέσει τους διευθυντές της εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε καταγραφή των αναγκών, που χρήζουν άμεσης παρέμβασης κατά την εκτίμησή τους, ώστε και ο ίδιος να μεταφέρει τα ζητήματα στους δήμους, που είναι αρμόδιοι για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων.

Παραμένουν τα κενά

Παράλληλα, στη συνάντηση με την κ. Γκίκα τέθηκε και το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό, με τα περισσότερα κενά να είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε επίπεδο περιφέρειας.

Πρόσφατα υπήρξε απόφαση του υπουργείου για αύξηση των κονδυλίων, ώστε να προσληφθούν περισσότεροι αναπληρωτές, όμως οι ελλείψεις δε σταματούν ποτέ, καθώς, πέρα των αδειών, πολλοί αναπληρωτές που διορίζονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, παραιτούνται λόγω των δυσμενών συνθηκών. «Το πρόβλημα το έχουμε κάθε χρόνο, η λύση είναι να γίνουν κάποια στιγμή μόνιμοι διορισμοί. 

Στην εκπαίδευση, που είναι ζωντανός οργανισμός, πάντα υπάρχουν προβλήματα με άδειες υγείας, ανατροφής και μη αποδοχής διορισμών. Ένας αριθμός αναπληρωτών που διορίζονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, παραιτούνται. Το υπουργείο προσανατολίζεται να επαναφέρει αυξημένη μοριοδότηση και ενδεχομένως και άλλα κριτήρια», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων, συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση προσφυγόπουλων και την ειδική αγωγή. «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και είμαστε σε συνεχή επαφή», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Όλα ανοιχτά για το Σχολείο Αναπήρων Παίδων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6086700278571625636
item