Πρέβεζα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στα Κάτω Λεχώνια Πρέβεζα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στα Κάτω Λεχώνια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στα Κάτω Λεχώνια

Πρέβεζα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στα Κάτω Λεχώνια

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας πραγματοποίησε στα Κάτω Λεχώνια Βόλου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σοφία Τοπάλη με καταγωγή από το Συρράκο και τη μητέρα της Λουκία, οι οποίες απαγχονίστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 7 Ιουλίου 1944 στο χωριό Κάτω Λεχώνια Βόλου μαζί με την Κατωλεχωνίτισσα Φιλίτσα Καλαβρού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων κ. Αργυρώ Κουκουσέλη και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη διάδοση της παράδοσης κ. Βίκυ Τσεκούρα, τις οποίες ο Σύνδεσμος ευχαριστεί για την θερμή υποδοχή που τους έκαναν. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον αιδεσιμότατο ιερέα του χωριού στο χώρο του μαρτυρίου. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σπύρο Νταλαούτη, ο οποίος στη συνέχεια μαζί με την κ. Τσεκούρα και την κ. Κουκουσέλη απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και αντάλλαξαν δώρα. 

Μετά όλοι μαζί επισκεφθήκαν το μνημείο [μια μαρμάρινη κρήνη], που έστησαν συγγενείς των γυναικών στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. 

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα και γλέντι σε ταβέρνα του χωριού με ζωντανή μουσική, με τον Γιάννη Μπάο από το Μέτσοβο στο κλαρίνο και τον νεαρό Κωνσταντίνο Τσεκούρα με την υπέροχη φωνή στην κιθάρα και το τραγούδι. 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε και τριήμερη εκδρομή στο Βόλο και το Πήλιο.

Image may contain: 4 people, people standing, plant, tree, flower, shoes, child, suit, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing, tree, plant and outdoor
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στα Κάτω Λεχώνια
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3682880391032162965
Σχόλια
item