Ο Μητσοτάκης συνάντησε Τσίπρα και Γεννηματά -Ολα όσα έγιναν Ο Μητσοτάκης συνάντησε Τσίπρα και Γεννηματά -Ολα όσα έγιναν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης συνάντησε Τσίπρα και Γεννηματά -Ολα όσα έγιναν

Ο Μητσοτάκης συνάντησε Τσίπρα και Γεννηματά -Ολα όσα έγιναν

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξεύρεση συναίνεσης στην ψήφο των αποδήμων.

Τόσο η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και αυτή με την Φώφη Γεννηματά κράτησαν 45-50 λεπτά και δεν υπήρξαν δηλώσεις από καμία πλευρά για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για τα έπιπλα
Λίγο μετά τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του γραφείου.

«Βλέπω έκανες αλλαγές», είπε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, μπαίνοντας στο γραφείο του.
«Αλλαγές μικρές», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας τους πίνακες κ.λπ.
«Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να ειρωνευτεί.
«Μεταρρυθμίσεις επίπλων», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, κόβοντας τη συζήτηση εκεί.

Το περιεχόμενο της συζήτησης
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση τυπικά είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφο των Ελλήνων των εξωτερικού, καθώς στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη-Αλέξη είναι να διερευνήσει αν υπάρχουν πιθανότητες συναίνεσης.

Πάντως παρά τα χαμόγελα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα η συμφωνία της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει απίθανη.

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά της κυβέρνησης η πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι η ψήφος των αποδήμων να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ η Κουμουνδούρου προτείνει οι Ελληνες του εξωτερικού να έχουν δικαίωμα να επιλέγουν μόνο ορισμένους βουλευτές Επικρατείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά και δεν έγιναν δηλώσεις αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε κάμερα της ΕΡΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, για να προβεί σε δηλώσεις.

Κρυωμένοι Μητσοτάκης και Γεννηματά
Μετά τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο ραντεβού με πολιτικό αρχηγό στην ατζέντα του πρωθυπουργού ήταν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά τις 12:30. Η κυρία Γεννηματά μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Βουλή, άρρωστη από κρύωμα κάτι που επεσήμανε από την πρώτη στιγμή στον κ. Μητσοτάκη.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά
«Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ», είπε η κυρία Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Κι εγώ έχω κρύωμα, οπότε δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο», της απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια παρήγγειλε πράσινο τσάι και για τους δύο.
Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των αποδήμων υποστηρίζει:

Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και στα δημοτολόγια.

Για την συμμετοχή τους στις εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, απαιτείται η «επικαιροποίηση» της εγγραφής τους, με σχετική δήλωσή τους προς τα κατά τόπους προξενεία και τις πρεσβείες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή τους θα εκφράζεται με επιστολική ψήφο, με διαδικασίες που θα διασφαλίζουν πλήρως την εγκυρότητά της.

Η ψήφος θα προσμετράται στο συνολικό εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα, όχι όμως στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογικών περιφερειών

Η πραγματική εκπροσώπηση των απόδημων εξασφαλίζεται με την δημιουργία μιας νέας ενιαίας «Περιφέρειας Ελλήνων Κατοίκων Εξωτερικού», που θα εκλέγει 5-7 βουλευτές, μέσω των ειδικών ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 50 λεπτά και όπως και μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έγιναν δηλώσεις. Ας σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην κάνουν διαρροές για το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Τα επόμενα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη
Τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστούν στις 16:οο, καθώς στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή θα μεταβεί ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, στις 16:45, και τέλος ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στις 17:30.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μητσοτάκης συνάντησε Τσίπρα και Γεννηματά -Ολα όσα έγιναν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6631941077376077881
Σχόλια
item