Θεσσαλονίκη: Στα εγκαίνια της έκθεσης «σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου» Παυλόπουλος και Μητσοτάκης

Θεσσαλονίκη: Στα εγκαίνια της έκθεσης «σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου» Παυλόπουλος και Μητσοτάκης

Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη», που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την Δοξολογία στον Ιερο Ναό Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, όπως αποτυπώνεται στη νεότερη εικαστική ιστορία του τόπου. 


Για πρώτη φορά εκτίθενται θρησκευτικές εικόνες καθώς και έργα τέχνης σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που βρίσκονται σε πινακοθήκες, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και είναι εμπνευσμένα από τον Άγιο Δημήτριο.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητάς του αλλά και η «συμβολή» του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης. \

Καταγράφεται επίσης η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του Αγίου, αποδεικνύοντας έτσι την αλληλεπίδραση του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης με την ιστορία της.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην έκθεση από την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων κ. Κάτια Κιλεσσοπούλου και την Δρ. Βυζαντινής αρχαιολογίας, Αθηνά Τσιγκαροπούλου.

eikones-xristianikes-ekthesi
pavlopoulos-ekthesi-thessaloniki
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στο κέντρο της πόλης, ευχήθηκε στους πολίτες και έκανε μια σύντομη στάση για καφέ συνοδευόμενος από νέους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτακης επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο χώρο, συνοδεία των παιδιών που διαμένουν στα 10 σπίτια οικογενειών SOS, ο διευθυντής της δομής, Άκης Δρεπανίδης και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του φιλόξενου αυτού χωριού, παρουσία του Γενικού Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Γιώργου Πρωτόπαπα και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητή Κωνσταντίνου Συρίγου.

Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο Χωριό που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και μετρά περισσότερα από 20 χρόνια προσφοράς.

Ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και προσήλθε σε ένα από τα σπιτάκια όπου τον περίμεναν 10 παιδιά. Συζήτησε μαζί τους για το σχολείο τους και τις δραστηριότητες που παρακολουθούν, ενω του χάρισαν και μια ζωγραφιά που έφτιαξαν όλα τα παιδιά μαζί.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Στα εγκαίνια της έκθεσης «σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου» Παυλόπουλος και Μητσοτάκης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1192780699312392786
item