ΗΠΑ: Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν ΗΠΑ: Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΠΑ: Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν

ΗΠΑ: Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν

Δριμεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει η Χίλαρι Κλίντον, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει στρατωτικές δυνάμεις από τη Συρία, γεγονός που πυροδοτεί ανησυχία για την ασφάλεια των Κούρδων, συμμάχων των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που ο Τραμπ αφήνει έκθετη μια ομάδα που παραδοσιακά υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, πυρά εκτοξεύουν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί καθώς διαταράσσονται παγιωμένες ισορροπίες, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος έξαρσης της τρομοκρατίας.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ο πρόεδρος έχει στοιχηθεί με τους αυταρχικούς ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας εις βάρος των πιστών συμμάχων μας και των συμφερόντων της Αμερικής. 

Η απόφασή του είναι μια αηδής προδοσία τόσο των Κούρδων όσο και του όρκου του ως προέδρου» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον κάνοντας λόγο για προδοσία και ροπή προς τον αυταρχισμό από πλευράς Τραμπ.
klinton
«Η απόφαση του προέδρου να εγκαταλείψει τους Κούρδους συμμάχους μας ενόψει επίθεσης από την Τουρκία είναι προδοσία» ανέφερε, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012.

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός σύμμαχος του Τραμπ, επέκρινε με σφοδρότητα τον Αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβίωση του ISIS.

«Η αμερικανική εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε αποσύνθεση» σχολίασε δηκτικά ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επί Δημοκρατικών Κόλιν Πάουελ. 

«Το να αφήνεις συμμάχους σου να πεθάνουν είναι μεγάλο λάθος» σχολίασε από την πλευρά της η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί Τραμπ, Νίκι Χέιλι.

«Mαχαιριά στην πλάτη» χαρακτήριζαν την ίδια ώρα Κούρδοι την απόφαση του Τραμπ να τους αφήσει στο έλεος της Τουρκίας.
epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8687188989221507063
Σχόλια
item