Θεσπρωτία: Στη Ν. Σελεύκεια Θεσπρωτίας μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα

Θεσπρωτία: Στη Ν. Σελεύκεια Θεσπρωτίας μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα
Πατριωτικές οργανώσεις τέλεσαν, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στο ναό του αγίου Ιωάννου Ν. Σελεύκειας Θεσπρωτίας, ετήσιο μνημόσσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Βπρειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα. 

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο ναό, είχε τελεσθεί και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο. Εξάλλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, μιλώντας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Δελβινάκι, όπου τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα,υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει αποφασιστικότητα» απέναντι στην Αλβανία στα ζητήματα της Ελληνικής Μειονότητας. 

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι εξέφρασαν τη λύπη τους, που η Αλβανία, όπως και τα Σκόπια, δεν ξεκίνησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, το ζήτημα είναι τι συμβαίνει τώρα. 

Το δράμα των Ελλήνων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αφού απαρίθμησε θέματα, όπως το περιουσιακό, ένα από τα παραδείγματα, που ανέφερε, ήταν ότι η οικογένεια του Κων/νου Κατσίφα θέλησε στη μνήμη του να χτίσει ένα εκκλησάκι, αλλά αρχικά η αστυνομία το απαγόρευσε, λόγω έλλειψης άδειας. 

Αφού εξασφαλίστηκε η άδεια, την ίδια ημέρα άγνωστοι έσπασαν τα τούβλα, έσκισαν τους σάκους των τσιμέντων και σκόρπισαν το περιεχόμενό τους. Για τον Κων/νο Κατσίφα ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είχε αγάπη για το Χριστό και την Ελλάδα, γι' αυτό δεν θα ξεχαστεί». 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στη Ν. Σελεύκεια Θεσπρωτίας μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 757470406902485402
item