Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ντράγκι: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και κόκκινα δάνεια Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ντράγκι: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και κόκκινα δάνεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ντράγκι: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και κόκκινα δάνεια

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ντράγκι: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και κόκκινα δάνεια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με κύριο αντικείμενο την πορεία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη όπου έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Τράπεζας
της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. 

Από την πλευρά της ΕΚΤ συμμετείχε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας
στην χώρα μας, Francesco Drudi.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι
Σύμφωνα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Ντράγκι έθεσαν επί τάπητος την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε στον κ. Ντράγκι το στρατηγικό πλάνο του «γαλάζιου» οικοσυστήματος, με την ηχηρή σημείωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί με γοργούς ρυθμούς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με στόχο η Ελλάδα να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, αιχμή είναι το σχέδιο «Ηρακλής», μία κίνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών, που στοχεύει να συμπεριληφθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια, από τα 78,8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε και η συμμετοχή της χώρας μας στο νέο διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει ήδη ανακοινώσει ο Μάριο Ντράγκι και ξεκινά το Νοέμβριο.

Οι επόμενες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μαξίμου τον απερχόμενο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Κριστόφ Καστανέρ και Χορστ Ζεεχόφερ, με θέμα το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Η ατζέντα των συναντήσεων συνεχίζεται και το Σάββατο, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ντράγκι: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και κόκκινα δάνεια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7401332097720494302
Σχόλια
item