Τα «παγωμένα» βλέμματα μεταξύ Ερντογάν και Πενς -Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί [εικόνες] Τα «παγωμένα» βλέμματα μεταξύ Ερντογάν και Πενς -Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα «παγωμένα» βλέμματα μεταξύ Ερντογάν και Πενς -Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί [εικόνες]

Τα «παγωμένα» βλέμματα μεταξύ Ερντογάν και Πενς -Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί [εικόνες]

«Πολικές θερμοκρασίες» επικράτησαν στην Αγκυρα, κατά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, απεσταλμένου του Τραμπ για να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο να τερματίσει την επιχείρηση στη Συρία.

Με εντολή Τραμπ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Άγκυρα επικεφαλής αντιπροσωπείας για να προσπαθήσει να πείσει τον Ερντογάν να σταματήσει την επιχείρηση στη βόρεια Συρία και να αποχωρήσει από την περιοχή.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν φυσικό να είναι από αμήχανο ως... εχθρικό καθώς το τετ α τετ έγινε μετά την δημοσιοποίηση της απίστευτης επιστολής του Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο πρόεδρο στον οποίο συνέστηνε να μην το... παίζει σκληρός και να μην είναι ανόητος.

Μια επιστολή την οποία, όπως δήλωσαν συνεργάτες του Ερντογάν την... πέταξαν στα σκουπίδια.

Επίσης αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τους Πενς και Πομπέο λέγοντας πως αυτοί θα πρέπει να συναντήσουν τους Τούρκους υπουργούς και ομολόγους τους και ότι ο ίδιος θα έβλεπε μόνο τον ίδιο τον Τραμπ.

Ωστόσο, λίγο αργότερα έσπευσε να συναινέσει να συναντηθεί μαζί τους.

Οταν ο Μάικ Πενς πέρασε ωστόσο την πόρτα του γραφείου του Ερντογάν, τα στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μιλούν από μόνα τους. Ψυχρά βλέμματα εκατέρωθεν, σφιγμένα χείλη, τυπικές χειραψίες μεταξύ του αμερικανού αντιπροέδρου και του προέδρου της Τουρκίας.

Η τετ α τετ συνάντηση των δύο ανδρών (παρουσία μεταφραστή) διήρκεσε 1 ώρα και 40 λεπτά, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ . Στη συνέχεια στην αίθουσα μπήκαν οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Τουρκίας για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.Ο Μάικ Πενς και ο Ταγίπ Ερντογάν ανταλάσσουν χειραψία με παγωμένο βλέμμα με φόντο το πορτρέτο του Κεμάλ

Η παγωμένη χειραψία Μάικ Πενς και Ταγίπ Ερντογάν


epirusblog.gr
5 of 5
Τα «παγωμένα» βλέμματα μεταξύ Ερντογάν και Πενς -Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4794285322239456756
Σχόλια
item