Ήπειρος: Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα Ήπειρος: Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα

 Ήπειρος: Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα
Χρήσιμη και με πολλαπλά οφέλη για το επιχειρείν η παρουσία της Περιφέρειας, στη διεθνή έκθεση Anuga – Έκδηλη η αγωνία επιχειρήσεων που παράγουν φέτα ΠΟΠ, για την προστασία του προϊόντος - Ευοίωνες οι προοπτικές για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων–Κολωνίας
 Πολλαπλά είναι τα οφέλη για το επιχειρείν της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας, για μια ακόμη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Anuga, που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χαρακτήρισε «άψογη και χρήσιμη» την παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων της Ηπείρου που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga».
Όπως ανέφερε η Ήπειρος είχε το καλύτερο περίπτερο και συνεχάρη τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτή, τονίζοντας μάλιστα πως με τον τρόπο αυτό ανοίγονται ορίζοντες στην Περιφέρεια Ηπείρου «στην εξωστρέφεια και στα ποιοτικά προϊόντα».
Παράλληλα μετέφερε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων που παράγουν φέτα ΠΟΠ.
Όπως είπε διαπίστωσε σε όλους ένα τεράστιο άγχος, καθώς περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός για την προστασία του προϊόντος και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών.
Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι τα ισοζύγια θα τηρηθούν, ο ελεγκτικός μηχανισμός - που σήμερα είναι ανύπαρκτος - θα γίνει και τα πρόστιμα – που τώρα είναι «χάδια» - θα αναμορφωθούν.
«Έδωσαν το δικαίωμα διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους και μη ωφελημένοι να είναι οι σωστοί τυροκόμοι και ειδικά ο κτηνοτροφικός κόσμος που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το θέμα εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνει. Να γίνει αυτό που πρέπει και να αισθάνονται όλοι όσοι παράγουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτό είναι λάδι, είτε μέλι, είτε γαλακτοκομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.
Η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Κολωνία
Παράλληλα, από την παρουσία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη στη Διεθνή Έκθεση της Anuga, προέκυψε και ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Κολωνίας.
Το θέμα αυτό ήταν το κύριο που συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ηπειρωτικής καταγωγής (από τους Λογγάδες) δήμαρχο του Σβέρτε, Δημήτρη Αξούργο, παρουσία και της Ελληνίδας Προξένου στο Ντίσελντορφ, Μαρίας Παπακωνσταντίνου.
«Ο κ. Δ. Αξούργος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον σύνδεσης της ευρύτερης (Γερμανικής) περιοχής με τα Ιωάννινα. Είχα άμεσα επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων (Δ. Μητσιμάρη) και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ. 
Συνεννοηθήκαμε και ζητάμε η πρωτοβουλία που θα πάρει ο κ. Αξούργος για την αεροπορική σύνδεση μέσω ενός μικρότερου γερμανικού αεροδρομίου και με γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που αναζητείται, να τη στηρίξει ο κόσμος που έχει συγγενείς στη Γερμανία και τα τουριστικά γραφεία, ώστε όταν τελειώσουν οι διαδικασίες να διατηρηθεί η σύνδεση στο διηνεκές».
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η προοπτική συνεργασίας της Ηπείρου με το Δήμο Σβέρτε, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διοργάνωση φεστιβάλ με Ηπειρωτικά προϊόντα και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος επιχειρήσεων που θα θέλουν να αναπτύξουν συνεργασία για αγορά και προώθηση αγροτικών προϊόντων. 
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2956758785630474700
Σχόλια
item