Πρέβεζα: Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές Πρέβεζα: Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές

Πρέβεζα: Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές

Με κεντρικό σύνθημα "Καρκίνος του Μαστού, κάνε την πρόληψη στάση ζωής” την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης ημερίδα την οποία συνδιοργάνωσαν η 1η Τ.Ο.Μ.Υ και ο Δήμος της Πρέβεζας και είχε ως στόχο να αναδείξει την σπουδαιότητα της πρόληψης στην αντιμετώπιση της νόσου. 

Οι ομιλητές ένωσαν τις δυνάμεις του και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες καλώντας τις να κάνουν την πρόληψη στάση ζωής.Στην εκδήλωση από πλευράς του Δήμου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία κάλεσε κάθε γυναίκα να διαφυλάξει την υγεία της, ενώ μετέφερε και μήνυμα του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου σύμφωνα με τον οποίο τον Φεβρουάριο θα βρίσκεται στην Πρέβεζα Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας προκειμένου να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε 100 περίπου γυναίκες. 

Χαιρετισμό επίσης (με έμφαση στον τομέα της πρόληψης) έκαναν η πολιτευτής της Ν.Δ Σέβη Κονταξή , ο Επιμελητής Α'Χειρουργικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Γιάννης Γεωργίου καθώς και η συντονίστρια της 1ης Τ.Ο.Μ.Υ. Πρέβεζας Ελένη Μπόμπορη. 

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι ομιλητές οι οποίες ανέπτυξαν το ζήτημα του καρκίνου του μαστού (μιας νόσου που εμφανίζεται με συχνότητα πλέον 1 περιστατικού ανά 12 γυναίκες στη χώρα μας) υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη ανίχνευσή της καθιστά πολύ μεγαλύτερες τις πιθανότητες ίασης.

Για την έγκαιρη διάγνωσης και την σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου μίλησε ο χειρουργός μαστού του Νοσοκομείου Γεννηματάς Νίκος Βαρσαμιδάκης ενώ η Ψυχολόγος Γεωργία Γκαντώνα ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της θεραπείας». 

Καταλυτική ήταν και η τοποθέτηση της εκπροσώπου του νεοσύστατου Συλλόγου καρκινοπαθών, ευπαθών ομάδων, φίλων και ιατρών «ΜΑΖΙ» Πρέβεζας Χριστίνας Κουκία, η οποία μέσα από τη μαρτυρία της έδωσε το προσωπικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης και συνάμα ελπίδας.

Την ίδια μέρα λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της ημερίδας οι γυναίκες της 1ης ΤΟΜΥ, το ΚΗΦΗ, οι Μαίες του Κέντρου Υγείας και ο Σύλλογος καρκινοπαθών, ευπαθών ομάδων, φίλων και ιατρών «ΜΑΖΙ» Πρέβεζας πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στην αγορά της πόλης αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια οι γυναίκες μοίρασαν και τις γνωστές ρόζ κορδέλες που συμβολίζουν τη μάχη της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, ενώ στην προσπάθειά τους συνέβαλαν και οι ηλικιωμένες γυναίκες του ΚΗΦΗ Πρέβεζας, οι οποίες έπλεξαν τα δικά τους ροζ κορδελάκια δίνοντας έτσι μια πρωτότυπη νότα στην όλη καμπάνια.

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing, people sitting and outdoor

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing, people sitting and outdoor
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7725755707699059838
Σχόλια
item