«Ράλι» για τα ελληνικά ομόλογα - Πόσο επηρεάζεται από Ιταλία

«Ράλι» για τα ελληνικά ομόλογα - Πόσο επηρεάζεται από Ιταλία

Συνεχίζεται η βελτίωση των ελληνικών κρατικών την Τρίτη, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να καταγράφει περαιτέρω αποκλιμάκωση μετά την θετική αξιολόγηση της Standard & Poor’s.

O διεθνής οίκος αξιολογήσεων αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από Β+ σε ΒΒ-, με τα διεθνή ΜΜΕ να «βλέπουν» την κίνηση ως ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της χώρας και της πολιτικής που ακολουθεί.

Σήμερα το ελληνικό 10ετές άνοιξε στο 1,23% και περί τις 13:00 η απόδοσή του αποχωρεί κατά 8 μονάδες βάσεις, στο 1,224%.

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα στο ελληνικό 5ετές, του οποίου η απόδοση υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσεις στο 0,43%, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο 0,53%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε διάστημα ενός μήνα, το ελληνικό 10ετές έχει καταγράψει αξιοσημείωτη πορεία στην ευρωπεριφέρεια, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο ιταλικό τίτλο.
Συγκεκριμένα, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς (ενδεικτικό κόστος δανεισμού του δημοσίου) έχει αυξηθεί κατά 22% τον τελευταίο μήνα, η απόδοση του ελληνικού τίτλου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 8%.
Είναι εμφανές ότι το ιδιαίτερο αφήγημα της Ελλάδας, σε αυτή τη φάση, την έχει διαχωρίσει από την Ιταλία, ωστόσο είναι κοινή πεποίθηση ότι σε μια περίπτωση γενικευμένης αναταραχής στις αγορές το ρίσκο το ελληνικό ομόλογο να συμπεριφερθεί και πάλι ως ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης είναι ισχυρός.


epirusblog.gr
5 of 5
«Ράλι» για τα ελληνικά ομόλογα - Πόσο επηρεάζεται από Ιταλία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5274539490159883628
item