Γιάννενα: Για καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη..

Γιάννενα: Για καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη..
Ενημερωτική καμπάνια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες.

Σε πεζόδρομους και πλατείες έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού καθώς και συζήτηση με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών, και όχι μόνο, ομάδων μέσα στην πόλη.
Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών, αποσκοπώντας στην αφύπνιση της κυκλοφοριακής συνείδησης των πολιτών και στην καλλιέργεια σωστής οδηγικής κουλτούρας.
Επίσης, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων εφαρμόζεται ήδη ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο συγκρότησης συνεργείων ελέγχων για τον εντοπισμό οδηγών που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Επισημαίνεται ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών αλλά απαιτείται και η συνειδητή συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σε δηλώσεις που έκαναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπογράμμισαν ότι τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για την διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας και απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών.
Όταν όλοι σεβόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας τότε η καθημερινότητα βελτιώνεται και η πόλη γίνεται πιο φιλική για τους πεζούς.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Για καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη..
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 432337207326179910
item