Γιάννενα: Εκδήλωση για την διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής Γιάννενα: Εκδήλωση για την διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκδήλωση για την διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής

Γιάννενα: Εκδήλωση για την διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής
Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής, με την αρωγή των γονέων, οργάνωσε μεσογειακό πρωινό για τους μαθητές του την Τετάρτη 16-10-2019.

Μελέτες έχουν δείξει πως η μεσογειακή διατροφή, βασισμένη στα πολλά λαχανικά, φρούτα και στις φυσικές ανεπεξέργαστες τροφές, συμβάλει στην καλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα, στην προστασία της καρδιάς, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, τον έλεγχο του σωματικού βάρους και την αυξημένη μακροβιότητα. 

Στα πλαίσια λοιπόν του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής οργάνωσε μεσογειακό πρωινό για τους μαθητές τις δυο πρώτες ώρες των μαθημάτων. 

Οι γονείς των μαθητών πρόσφεραν φρούτα, ελιές, μέλι, τυρί φέτα, μαρμελάδα και λαχανικά, τα οποία φρόντισαν οι εκπαιδευτικοί να προσφερθούν στους μαθητές.

Παράλληλα οργανώθηκαν βιωματικές δράσεις που τόνιζαν τα οφέλη του μεσογειακού τρόπου διατροφής στην υγεία. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής, ευχαριστούν θερμά τους γονείς των μαθητών για την στήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση για την διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1710935879357656673
Σχόλια
item