Γιάννενα: Εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ για την Τρίτη Ηλικία

Γιάννενα: Εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ για την Τρίτη Ηλικία
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, με τις δομές των Κ.Α.Π.Η., των Κ.Η.Φ.Η. και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τις δράσεις που αναπτύσσει και υιοθετώντας την «Ενεργό γήρανση», θέλει και προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν ηλικιωμένο συμπολίτη στην τύχη του και να σταθεί πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.
Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»  διοργανώνει για όλα τα ενεργά μέλη των Κ.Α.Π.Η. εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ στο Cezaria.
Στο κάλεσμα αναφέρει: 
Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αφού στην εποχή μας παίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεών τους, καθώς και της βοήθειας που δίνουν προς τα παιδιά τους.
Η ελληνική κοινωνία έχει βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για την συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μία ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι.
Είναι ανάγκη να γίνει κοινή συνείδηση όλων, ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και ενεργό μέρος του κοινωνικού συνόλου. 
Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση της αυτονομίας, της αξιοπρέπειας  και της ποιότητας ζωής του ηλικιωμένου. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η κοινωνία τους παραμελεί. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ για την Τρίτη Ηλικία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7268430068756328140
item