Άρτα: «Όχι» στη φιλοξενία προσφύγων στο πρώην ΚΕΥΓ

Άρτα: «Όχι» στη φιλοξενία προσφύγων στο πρώην ΚΕΥΓ

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του Στρατοπέδου ΚΕΝ Άρτας (πρώην ΚΕΥΓ) σε κλειστό προαναχωρησιακό Κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και πρόσφυγες, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Αρταίων με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη και στον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη.

Οι λόγοι, οι οποίοι επικαλείται ο δήμαρχος Αρταίων, έχουν να κάνουν με την γεωγραφική θέση του στρατοπέδου εντός του αστικού ιστού και φυσικά με το γεγονός ότι γειτνιάζει με πολλά σχολικά συγκροτήματα της πόλης, τονίζοντας πως η μετατροπή του σε κλειστό προαναχωρησιακό Κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και πρόσφυγες θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θεωρητικά θα λύσει.

Φυσικά, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η πολιτική που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα έφερε το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας σε οριακό σημείο, ωστόσο η Άρτα, σύμφωνα με τον κ. Τσιρογιάννης, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό. 


Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμύνης, καθώς και στον περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Βουλευτές του νομού.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Όχι» στη φιλοξενία προσφύγων στο πρώην ΚΕΥΓ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 361199477474312892
item