Γιάννενα: Προς υπογραφή η σύμβαση για το δρόμο Ζωτικό – Μπεστιά

Γιάννενα: Προς υπογραφή η σύμβαση για το δρόμο Ζωτικό – Μπεστιά

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών στο νέο τμήμα του οδικού άξονα Τύρια- Γέφυρα Μπακόλα, που ενώνει την Εγνατία οδό με τα σύνορα των νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Βλέτσας, στις 26 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της σύμβασης για το τμήμα από Ζωτικό μέχρι Μπεστιά (με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ), ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από κόμβο Εγνατίας (Τύρια) μέχρι και το Ζωτικό. 

Στην ερώτησή του ο κ. Βλέτσας, ζητούσε πληροφορίες και για άλλα δύο τμήματα: Από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα και για το τμήμα που επεκτείνει τον οδικό άξονα εντός της Π.Ε. Πρέβεζας. 

Για το Μπεστιά- Γ. Μπακόλα, η Περιφέρεια ενημερώνει πως υπάρχει μελέτη με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 6,5 εκ. ευρώ, ενώ για τη χάραξη εντός Π.Ε. Πρέβεζας υπάρχουν δύο προτάσεις: Η προμελέτη που έχει γίνει μέσω Θεσπρωτικού έχει κόστος περί τα 45 εκ. ευρώ, ποσό πολύ δύσκολο να βρεθεί με τα σημερινά δεδομένα. 

Η εναλλακτική πρόταση που είναι υπό σκέψη αφορά χάραξη μέσω Λούρου, που έχει μικρότερο κόστος και τα χρήματα αναζητούνται από εθνικούς πόρους.

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Βλέτσας, επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να δημοπρατηθεί και το τρίτο τμήμα του οδικού άξονα (Μπεστιά- Σιστρούνι- γέφυρα Μπακόλα), ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούν άνω των 10-15 μηνών για την ολοκλήρωσή τους, ενώ για τη χάραξη εντός Π.Ε. Πρέβεζας προτείνει να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου, ώστε να αποφασιστεί εάν η κατάληξη του δρόμου θα είναι ο Λούρος ή Φιλιππιάδα (Ιόνια Οδός) μέσω Θεσπρωτικού.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς υπογραφή η σύμβαση για το δρόμο Ζωτικό – Μπεστιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3355229165521245281
item