Οδηγός για τα νέα εκκαθαριστικά των συντάξεων -Ολη η διαδικασία

Οδηγός για τα νέα εκκαθαριστικά των συντάξεων -Ολη η διαδικασία

«Ανεβαίνουν» από σήμερα μέχρι και αύριο, Τετάρτη, στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις συντάξεις.

Η διαδικασία αφορά πάνω από 1,7 εκατομμύριο συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν, για πρώτη φορά, τα τελικά -επανυπολογισμένα- ποσά των κύριων συντάξεών τους, μετά τις διορθώσεις που έγιναν στο νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα ενημερωτικά σημειώματα απεικονίζουν τα πληρωτέα ποσά των συντάξεων όπως προέκυψαν από 1/1/2019 με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 και η ανάρτηση τους ικανοποιεί εκτός των άλλων και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σε δυο «δόσεις» τα εκκαθαριστικά των συντάξεων
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων η ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων για τις συντάξεις θα γίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ως εξής:

1/10 στις 17:00 ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρώην ΝΑΤ,

2/10 στις 17:00 ενημερωτικά σημειώματα πρώην ΙΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτό ταμεία.

Η πρόσβαση των συνταξιούχων στα ενημερωτικά σημειώματα θα γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες προς Συνταξιούχους, επιλογή πληρωμές, εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος ,ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων από 1/1/2019, Είσοδος στην Υπηρεσία) με χρήση των προσωπικών κωδικών ΤΑΧΙS.

Διαβάστε στο economistas αναλυτικές οδηγίες για τα νέα εκκαθαριστικά για τις συντάξεις .

epirusblog.gr
5 of 5
Οδηγός για τα νέα εκκαθαριστικά των συντάξεων -Ολη η διαδικασία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 706153679047221591
item