ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς» ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς»

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς»
Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον realfm 97,8 όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε θέματα εξοπλισμών.
Ερωτηθείς για τους εξοπλισμούς απάντησε ότι «κάποια στιγμή η χώρα μας ασφαλώς θα μπει σε τροχιά απόκτησης αεροσκάφους πέμπτης γενιάς. 
Αυτό επιβάλλει η διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας. Επομένως κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει θα έλεγα μια ευνοϊκή συγκυρία και ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε η χώρα να δηλώσει την πρόθεσή της, όχι όμως να προχωρήσει αμέσως στην απόκτηση αυτού του αεροσκάφους, απομένουν πολλά βήματα να γίνουν ακόμα. 
Λόγω της απόκτησης των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία ως αντίποινα αποφασίστηκε η Τουρκία να αποβληθεί από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35, επομένως η Τουρκία πετιέται έξω από αυτή την προοπτική με απόφαση των ΗΠΑ. 
Θα μπορούσε η Ελλάδα να μπει στη θέση της; Είναι ένα ενδεχόμενο που μελετάμε και βέβαια στα πλαίσια της στρατηγικής σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι δυνατότητες ενός διαλόγου και προς αυτόν τον σκοπό με τους Αμερικανούς αναβαθμίζονται. 
Από εκεί και πέρα όμως για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει αυτό το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς, αυτό το προηγμένο οπλικό σύστημα, θα πρέπει να προχωρήσουμε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 που διαθέτουμε ήδη στην έκδοση viper και να γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. 
Τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε στη Βουλή τις σχετικές συμβάσεις γύρω την αναβίωση της ΕΑΒ μέσα από αυτό το πρόγραμμα και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, θα ανοίξει ο δρόμος να πατήσει στα πόδια της η ΕΑΒ, να προχωρήσει η αναβάθμιση των δικών μας F-16, να προσελκύσει η ΕΑΒ και άλλες τέτοιες δουλειές αναβάθμισης ανασκαφών και από εκεί και πέρα να δούμε αν θα προχωρήσουμε».
epirusblog.gr
5 of 5
ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3534600346406833131
Σχόλια
item