Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα -Μετά το ηχηρό βέτο Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα -Μετά το ηχηρό βέτο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα -Μετά το ηχηρό βέτο

Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα -Μετά το ηχηρό βέτο

«Σύννεφα» έχουν σκεπάσει την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία μετά το ηχηρό «όχι» χωρών της ΕΕ για την ένταξή τους στην κοινότητα.

Στη Βόρεια Μακεδονία, μετά και τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Πενταρόφσκι, ήδη δρομολογήθηκαν πρόωρες εκλογές για τις 12 Απριλίου, ενώ ανάλογες πιέσεις δέχεται και η κυβέρνηση στα Τίρανα.

Μιλώντας στο iefimerida.gr για τις εξελίξεις στα Σκόπια, η δημοσιογράφος του πρακτορείου MIA Ανα Σβετσόφσκα υποστήριξε ότι «οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την εξέλιξη», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα μας υποστήριξε καθ’ όλη τη διαδικασία» και πως αποδίδουν τις ευθύνες στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Πυροσβεστική» επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα

Τα μηνύματα που φθάνουν από την ΕΕ στα Σκόπια και στα Τίρανα καλούν τις κυβερνήσεις να μείνουν προσηλωμένες στον στόχο της πλήρους ένταξης στην κοινότητα. 

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι ηγέτες χωρών που άσκησαν έντονη κριτική για το βέτο στην ένταξη των δυο χωρών, δίνοντας έμφαση στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω της πληθώρας υποχρεώσεων που εκπλήρωσε.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του αλβανικού “EXIT”, το οποίο αναπαρήγαγαν τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια και τα Τίρανα στο άμεσο διάστημα.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Εντι Ράμα στον επόμενο μήνα. 

Με την επίσκεψή του στοχεύει να αποδείξει στην Αλβανία και στη Βόρεια Μακεδονία ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των δυο χωρών παραμένει ανοικτή και πως η Γαλλία θα τους βοηθήσει να πετύχουν τον στόχο τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν σε Σκόπια και Τίρανα -Μετά το ηχηρό βέτο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8350105393518252565
Σχόλια
item