Πρέβεζα: Στην νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας Πρέβεζα: Στην νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στην νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας

Πρέβεζα: Στην νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας
Η νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου «Αθανασία Τσουμελέκα» και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας στην προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος της Πρέβεζας, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων ,υπάγονται οι Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποστηρικτικών σε αυτές κτιρίων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτήν, καθώς και αθλητικών εγκαταστάσεων και υποστηρικτικών σε αυτές κτιρίων που ανήκουν σε αθλητικά σωματεία και έχουν ανεγερθεί σε εκτάσεις οι οποίες έχουν παραχωρηθεί σε αυτά από το Δημόσιο ή από Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., εποπτεύονται από το Κράτος, επιχορηγούνται για τη συντήρηση ή επέκταση των εγκαταστάσεών τους από τον τακτικό προϋπολογισμό και λειτουργούν σε εκτάσεις που τους έχουν παραχωρηθεί από το Κράτος ή από Ν.Π.Δ.Δ, αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης σε κτίρια και εγκαταστάσεις των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Πρέβεζας, αυτές έχουν κατασκευαστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την δεκαετία του 1960 και από το αρχείο της Τεχνικής υπηρεσίας Πρέβεζας , δεν προκύπτει η ύπαρξη οικοδομικής άδειας, για την κατασκευή τους.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της 29.04.1986 με το οποίο εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη στην περιοχή Λευκαδίτικα, ο συγκεκριμένος χώρος περιλαμβάνεται στο ρυμοτομικό διάγραμμα και είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι εγκαταστάσεις ,οι οποίες προτείνει ο Δήμος Πρέβεζας να ενταχθούν στον νόμο των αυθαιρέτων είναι:
  • Κλειστό Γυμναστήριο, εμβαδού 847,60τμ,το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1995 και αποτελεί συνέχεια της μεγάλης κερκίδας.
  • Αποδυτήρια, εμβαδού 112,07 τμ, τα οποία είναι κατασκευασμένα κατά το έτος 1960.
  • W.C κάτω από την κερκίδα και αποθηκευτικός χώρος εμβαδού 32,00 τμ.
  • Κυλικείο εμβαδού 26.13 τμ, το οποίο είναι κατασκευασμένο το έτος 1995.
Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας,αυτές έχουν κατασκευαστεί το 1978 , από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στις αρχικές εγκαταστάσεις, δεν περιλαμβάνεται ο χώρος του κυλικείου, εμβαδού 36,45 τμ.

Το κυλικείο είναι κατασκευασμένο, πριν τις 28.07.2011, συνεπώς είναι δυνατή η υπαγωγή του, στον νόμο των αυθαιρέτων.

Την διαδικασία της υπαγωγής και για τις δύο περιπτώσεις θα αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στην νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 385512381303218101
Σχόλια
item