Βελόπουλος για μεταναστευτικό: Να κλείσουμε τα σύνορα και τα σπίτια μας «Λύση είναι και τα ακατοίκητα νησιά, όπως η Λαμπεντούζα»

Βελόπουλος για μεταναστευτικό: Να κλείσουμε τα σύνορα και τα σπίτια μας «Λύση είναι και τα ακατοίκητα νησιά, όπως η Λαμπεντούζα»
Το κλείσιμο των συνόρων για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για την κατάσταση στα νησιά και για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας:

«Πρέπει να μιλάμε λογικά. Και στην πολιτική. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ; Γιατί η Συρία είχε πόλεμο. Σήμερα τελείωσε ο πόλεμος. Άρα πρέπει να πάνε στις πατρίδες τους. Λέω τα λογικά, δεν λέω κάτι παράλογο. 

Από την άλλη πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι γιατί έρχονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, τους μεταφέρει δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης σε διάφορες περιοχές. Η απάντηση βγαίνει αβίαστα: γιατί πρέπει να αποφορτίσουμε τα νησιά. Λογικό».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε και στο παράδειγμα χωρών που έχουν κλείσει τα σύνορά τους:

«Έχουμε κλείσει τα σύνορα; Σταμάτησαν να έρχονται κι άλλοι; Άρα λοιπόν η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τα νησιά θα ξεμπλοκάρουν, γιατί έρχονται συνεχώς.

Τι λέει λοιπόν η λογική; Γιατί είμαστε έλλογα όντα. Κλείνουμε τα σύνορα. Ασφαλίζουμε τις πόρτες των σπιτιών μας να μην μπαίνουν άλλοι μέσα.

Ο νέος νόμος Χρυσοχοΐδη απαγορεύει το push back. Γιατί; Το εφαρμόζει η Ιαπωνία, το εφαρμόζει η Αμερική, το εφαρμόζει η Αυστραλία, το εφαρμόζει όλος ο κόσμος».

Όσο για το ότι αυτές οι χώρες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Βελόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. 

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν άλλους. Τους αφήνουν σε εμάς. Άρα λοιπόν εμείς διαχειριζόμαστε το πρόβλημα της Ευρώπης. Αυτό ας το καταλάβουμε. Αν υπήρχε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα υπήρχαν οι χώρες του Βίζενγκραντ, δεν θα υπήρχε η Γερμανία που αντιδρά ή η Γαλλία».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Βρασνά του νομού Θεσσαλονίκης:

«Εύγε στους κατοίκους που αντιδρούν για έναν και μόνο λόγο: γιατί δεν ρωτήθηκαν. Στη δημοκρατία πρέπει να ερωτάται ο πολίτης όταν λαμβάνονται αποφάσεις για τη ζωή του.

Δεν ρωτήθηκε κανείς εκ των κατοίκων και μπράβο τους που αντέδρασαν. 100 κάτοικοι είναι στο χωριό, θα τους πάνε και άλλους 1000; Είμαστε σοβαροί; Δεν μπορεί η Ελλάδα διαρκώς να επικαλείται τις διεθνείς συνθήκες, γιατί δεν εφαρμόζονται. Τελεία και παύλα».

Στη συνέχεια ο βουλευτής πρότεινε να μεταφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες σε ακατοίκητα νησιά.

«Από την άλλη υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Πάνε και στήνουν στον Άραξο, εκεί που έχουμε F-16, hot spot. Πρέπει να ξέρει και ο Χρυσοχοΐδης ότι μεταξύ τους υπάρχουν και τζιχαντιστές. Πώς στήνεις λοιπόν hot spot;

Και κάτι άλλο. Λένε ότι είναι 70.000. Εμένα ο υπουργός μου είπε ότι είναι 100.000. Ξέρετε ότι με τον νόμο Χρυσοχοίδη μπορούν να συνενώνονται οικογένειες; Δηλαδή αν έρθει ένας άνθρωπος εδώ που είναι 35 και έχει 10 παιδιά και 2 γυναίκες, θα τις φέρει εδώ; Άρα δεν είναι 100.000 είναι 500.000.

Να ερωτηθούν οι Έλληνες. Και μία λύση είναι τα ακατοίκητα νησιά, όπως η Λαμπεντούζα».
Δείτε το βίντεο:

epirusblog.gr
5 of 5
Βελόπουλος για μεταναστευτικό: Να κλείσουμε τα σύνορα και τα σπίτια μας «Λύση είναι και τα ακατοίκητα νησιά, όπως η Λαμπεντούζα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1689043574475727567
item