ΣΕΒΕ: «Ηρθε η ώρα για πράξεις. Να επενδύσουν στην Ελλάδα οι μεγάλες βιομηχανίες»

ΣΕΒΕ: «Ηρθε η ώρα για πράξεις. Να επενδύσουν στην Ελλάδα οι μεγάλες βιομηχανίες»

Για ώρα «πράξεων και ευθύνης» από της μεγάλες βιομηχανίες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος σε ομιλία του.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κάλεσε εξαγωγικές και μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, δίνοντας, το μήνυμα εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. 

Προέτρεψε μάλιστα, όσες επιχειρήσεις διατηρούσαν κεφάλαιά στο εξωτερικό, για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών τους την περίοδο των capital controls, να τα επαναπατρίσουν και να επενδύσουν στη χώρα, αξιοποιώντας το υπάρχον πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

«Απευθύνομαι στο σπίτι μου πρώτα. Στους εξαγωγείς. Και να τους πω ότι είναι πλέον η ώρα της ευθύνης. Και σε άλλους. Στους βιομηχάνους, στους παραγωγικό ιστό της χώρας, σε όλους τους παραγωγικούς φορείς» είπε αρχικά ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Πρέπει, εμείς πρώτα, να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, ότι επενδύουμε τα κεφάλαια μας εδώ στην πατρίδα μας. Ότι επιμένουμε να παράγουμε με περισσότερη δύναμη, εδώ, στην Ελλάδα. Ότι εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι τα συμφέροντα μας. Δεν υπάρχουν άλλοθι πλέον και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. 

Πρέπει να επενδύσουμε, πρέπει να φέρουν και εξαγωγικές επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό, τα οποία βρέθηκαν εκεί λόγω κυρίως των capital controls, προκειμένου να διευκολύνουν τις εμπορικές πράξεις, κυρίως εισαγωγές απαραίτητων αγαθών από το εξωτερικό. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, των πράξεων»

Ο πρόεδρος της ΣΕΒΕ ανέφερε πως από την μεριά της η κυβέρνηση διευκολύνει την κατάσταση στον τομέα των επενδύσεων και πρέπει το ίδιο να κάνουν και οι επιχειρηματίες. «Το κράτος δεν είναι εχθρός μας, το κράτος είναι και πρέπει να γίνει ο μεγάλος φίλος μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος ΣΕΒΕ: Να φτάσουν οι εξαγωγές το 25%
Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στα νούμερα που περιμένει να πιάσει ο τομέας των εξαγωγών.

«Ο στόχος να φτάσουμε τις εξαγωγές της χώρας μας στο 25% στα επόμενα δύο χρόνια, είναι εφικτός στόχος. Είμαστε κάτω από το 18%. Είμαστε σε θέση να κάνουμε τα αναπτυξιακά βήματα που χρειαζόμαστε. 

Έχουμε ένα νέο εργαλείο, τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε επιχειρήσεις συμβούλους, που μπορούν να σταθούν δίπλα μας, με γνώση και δύναμη, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Είμαστε όλοι ουσιαστικά στην ίδια βάρκα, πρέπει να περάσουμε απέναντι, και αυτό το απέναντι είναι τόσο κοντά μας, όσο ποτέ άλλοτε. Οι ευκαιρίες λοιπόν, είναι εδώ. Ας κάνουμε για μια ακόμη φορά την κρίση, ευκαιρία».

epirusblog.gr
5 of 5
ΣΕΒΕ: «Ηρθε η ώρα για πράξεις. Να επενδύσουν στην Ελλάδα οι μεγάλες βιομηχανίες»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8227103363828353210
item