Θεοδωρικάκος: Πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα ψηφιστεί από όλους Θεοδωρικάκος: Πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα ψηφιστεί από όλους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα ψηφιστεί από όλους

Θεοδωρικάκος: Πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα ψηφιστεί από όλους

Την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων θα ψηφιστεί σχεδόν από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει στην συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι τις επόμενες μέρες θα προωθηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος για να καταστεί σε κάθε περίπτωση συνταγματικό και μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει στη Βουλή, ενώ τονίζει ότι αποτελεί μία πρόκληση για όλους να ξαναδούμε στο μέλλον το θέμα της επιστολικής ψήφου εφόσον αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Θεοδωρικάκος: Οι απόδημοι θα ψηφίζουν πριν από την Κυριακή των εκλογών- Τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν

Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για μεταναστευτικό και Novartis
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ακόμη πως δεν υπάρχει ζήτημα να αλλάξει το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ενώ για το μεταναστευτικό το οποίο το χαρακτηρίζει ένα πολύ μεγάλο και περίπλοκο πρόβλημα, με πολλές διεθνείς και εσωτερικές διαστάσεις, υπογραμμίζει πως «το βέβαιο είναι ότι πρέπει να ενεργήσουμε αποτελεσματικά, συντονισμένα και με σχέδιο, αλλά και ότι όποια πρόσθετα μέτρα χρειάζονται θα παρθούν».

Για το σκάνδαλο Novartis επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση «πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης η υπόθεση της Novartis έλαβε πολιτικά χαρακτηριστικά και επιχειρήθηκε η σπίλωση προσώπων. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Διαφάνεια παντού και για τους πάντες»

Σχετικά με τις αντιδράσεις με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να προχωρούν σε συμβάσεις με ιδιώτες για την αποκομιδή απορριμμάτων και τη συντήρηση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως «η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την Αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά. 

Να είναι αληθινή Αυτοδιοίκηση. Να αποφασίζουν οι δήμοι για τα του οίκου τους. Δικό τους θέμα είναι τι συμφέρει τους πολίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για τον φωτισμό κ.λπ. Με τη ρύθμιση που κάνουμε δίνουμε τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να παίρνουν τις αποφάσεις.

Στόχος και δέσμευσή μας είναι: Καθαρές πόλεις και γειτονιές φωτεινές και ασφαλείς. Οπου χρειάζεται η σύμπραξη του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα γι’ αυτούς τους σκοπούς θα μπορεί να πραγματοποιείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Αυτό απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν κι εκείνοι το δικαίωμα να εργάζονται. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να έχουν… αλλεργία με τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για τη δουλειά τους».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος: Πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα ψηφιστεί από όλους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2457867172459482754
Σχόλια
item