Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για παράταση της κοινωφελούς εργασίας

Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για παράταση της κοινωφελούς εργασίας


Ως μια ελάχιστη συμβολή στη λειτουργία όλων των υποστελεχωμένων φορέων θεωρεί το αίτημα για παρατάσεις των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, που πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μόνο στον δήμο Ιωαννιτών οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος είναι περισσότεροι από 400, καλύπτοντας σχεδόν εξ ολοκλήρου υπηρεσίες όπως το πλύσιμο των καδών και κατά μεγάλο μέρος την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, την οδοποιία και την υπηρεσία πρασίνου. 

Στελεχώνουν ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς όπως και καθαριότητα σχολείων και δημοτικών κτιρίων.

Επίσης, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά η παρουσία των εργαζομένων του δήμου μέσω του προγράμματος έχει διατηρήσει και σε πολλές περιπτώσεις αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με πέντε νοσηλεύτριες στηρίζεται η λειτουργία του ιατρείου, καλύπτεται η καθαριότητα του οικισμού και η λειτουργία των πλυντηρίων, ενώ υδραυλικοί φροντίζουν για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών, βρεφονηπιοκόμοι συνεισφέρουν στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και βοηθητικό προσωπικό στηρίζει τη λειτουργία και την καθαριότητα των νηπιαγωγείων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησαν να λήγουν οι συμβάσεις των συναδέλφων στον δήμο, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου που θα λήξει το σύνολο των συμβάσεων, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να αδυνατούν να συντηρήσουν σχολεία και παιδικές χαρές, να βάψουν οποιοδήποτε δημοτικό κτίριο, να επιδιορθώσουν απλά πράγματα όπως μια λακκούβα, ένα παγκάκι ή μια πλάκα σε ένα πεζοδρόμιο. 


Ο οδοκαθαρισμός, η καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων αλλά και η υπηρεσία πρασίνου θα περιοριστούν ακριβώς στο μισό.

Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, έληξαν όλες οι συμβάσεις στη δομή του Κατσικά και είναι δεδομένο ότι αν δεν ανανεωθούν χωρίς καμία καθυστέρηση, θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της δομής, μπροστά και στην έλευση του χειμώνα. «Οι επιδιορθώσεις των βλαβών σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαριότητας, τις βροχές και την παγωνιά που έρχονται θα διευκολύνουν τη μετάδοση ασθενειών. 


Το ιατρείο του ΚΕΛΠΝΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα για την υγεία όλων, το ίδιο και ο παιδικός σταθμός», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η όποια εμπειρία έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους, πάει χαμένη και μέχρι να γίνουν οι νέες προσλήψεις και να προλάβουν οι καινούργιοι εργαζόμενοι να εκπαιδευτούν, οι υπηρεσίες μένουν με τεράστια κενά.

Πέρα από την παράταση των προγραμμάτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ διεκδικεί ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και συνέχιση της καταβολής του επιδόματος για όλο το διάστημα της ανεργίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, μισθό ανάλογο με τους αντίστοιχους κλάδους και τις ειδικότητες των μόνιμων εργαζομένων ανά ειδικότητα, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα της εργασίας και άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με τον χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για παράταση της κοινωφελούς εργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1952037308022147514
item