Η Βρετανία καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο Η Βρετανία καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Βρετανία καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο

Η Βρετανία καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο

Η Βρετανία αποδοκιμάζει κάθε γεώτρηση στα ύδατα κοντά στην Κύπρο και υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ της, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Κρίστοφερ Πίντσερ, έπειτα από συνάντησή του το πρωί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

Παράλληλα ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης αναφερόμενος στο θέμα του Brexit είπε πως έκανε ξεκάθαρο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως «θεωρούμε ότι έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα καλό, δίκαιο και λογικό συμβιβασμό» και υπογράμμισε πως ό,τι και να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου η σχέση μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δυνατή και αναπτύσσεται.

Ο κ. Πίντσερ εξέφρασε την ικανοποίησή του, που βρίσκεται ξανά στην Κύπρο για την πέμπτη, όπως είπε, επίσκεψή του στο νησί, αλλά την πρώτη που πραγματοποιεί ως Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ανέφερε πως είχε τη μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως είχαν μια πραγματικά παραγωγική συνάντηση για θέματα που αφορούν την Κύπρο. 

Συζήτησα μαζί του τη σημασία του να προχωρήσουμε για την επίτευξη μιας διευθέτησης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, επισήμανε.

Σημείωσε, ακόμη, πως έκανε ξεκάθαρο ότι η Μεγάλη Βρετανία αποδοκιμάζει κάθε γεώτρηση στα ύδατα κοντά στην Κύπρο και υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί πετρέλαια από την ΑΟΖ της.

Υπογράμμισε παράλληλα πως αυτός ο πετρελαϊκός πλούτος πρέπει να αντληθεί προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Είπε ακόμη πως συζήτησαν για το Brexit. «Το έκανα πολύ ξεκάθαρο στον Πρόεδρο πως θεωρούμε ότι έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα καλό, δίκαιο και λογικό συμβιβασμό. 


Ο Πρωθυπουργός μας έχει πει ότι αποτελεί μια ευρεία βάση για διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την ΕΕ κατά ένα τακτικό και φιλικό τρόπο στις 31 Οκτωβρίου γιατί αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε».

Εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη ότι «οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα προσεγγίσουν τις διαπραγματεύσεις με αυτό το έντιμο πνεύμα, γιατί ασφαλώς, εάν δεν μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία, τότε θα φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου».
epirusblog.gr
5 of 5
Η Βρετανία καταδικάζει τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4937857308198741281
Σχόλια
item