Γιάννενα: Το Ορφανοτροφείο Θηλέων για διατηρητέο μνημείο

Γιάννενα: Το Ορφανοτροφείο Θηλέων για διατηρητέο μνημείο
Ανοιχτή είναι η δυνατότητα χαρακτηρισμού ως διατηρητέου του κτιρίου του παλιού Ορφανοτροφείο Θηλέων και σημερινής έδρας της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων του Κέντρου Πρόνοιας. 
Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα του Κέντρου για τη διερεύνηση χαρακτηρισμού του Εθνικού Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων ως διατηρητέου μνημείου.
Η Διοίκηση του Κέντρου, είχε αποστείλει αίτημα προς την Υπηρεσία Νεοτέρων μνημείων στις αρχές Ιουλίου και καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας Νεοτέρων μνημείων κατέγραψε τα στοιχεία και ολοκλήρωσε τον σχετικό φάκελο. 
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα λαμβάνοντας γνώση της πρόσφατης θετικής εισήγησης της προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς ένα σημαντικότατο βήμα ολοκληρώθηκε.
Στόχος μας είναι η αποκατάσταση του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντα χώρου, σεβόμενοι τον χαρακτήρα του κτιρίου, την ιστορία του και αξιοποιώντας το για υπηρεσίες του Κέντρου αλλά και για την δημιουργία χώρων διά δράσης για όλη την πόλη των Ιωαννίνων. 
Αξιοποιώντας τα πολλά διαθέσιμα τετραγωνικά εκτιμούμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν ενδεικτικά χώροι για πολιτιστικά δρώμενα, μικροί συνεδριακοί και εκθεσιακοί χώροι, περιπατητικές διαδρομές, ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, αλσύλλιο αναψυχής συνθέτοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο χώρο αλληλεπίδρασης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με την πόλη μας. 
Η πολιτιστική μας κληρονομιά εκτιμούμε ότι πρέπει να διαφυλάσσεται, να αναδεικνύεται και να αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει η διοίκηση του Κέντρου εκτιμώντας παράλληλα ότι και το Υπουργείο Πολιτισμού θα λάβει την σχετική απόφαση χαρακτηρισμού του κτιρίου αυτού ως διατηρητέου μνημείου, «δίνοντας μας την δυνατότητα να περάσουμε άμεσα και στην φάση υλοποίησης των ανωτέρω σκοπών».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Ορφανοτροφείο Θηλέων για διατηρητέο μνημείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6726943701802160202
item