ΣτΕ: Τα κείμενα των αποφάσεων που «γκρεμίζουν» τον νόμο Κατρούγκαλου ΣτΕ: Τα κείμενα των αποφάσεων που «γκρεμίζουν» τον νόμο Κατρούγκαλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΣτΕ: Τα κείμενα των αποφάσεων που «γκρεμίζουν» τον νόμο Κατρούγκαλου

ΣτΕ: Τα κείμενα των αποφάσεων που «γκρεμίζουν» τον νόμο Κατρούγκαλου

Δημοσιοποιήθηκαν τα κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για τον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσιοποιήθηκαν τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου). 

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν την 4η Οκτωβρίου 2019 σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Όπως είναι γνωστό η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου και ειδικότερα, τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια, κ.λπ.

Η ισχύς των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν έχού αναδρομική εφαρμογή, καθώς η ισχύς τους αρχίζει από την ημέρα δημοσίευσής τους (4 Οκτωβρίου 2019). 

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματικό τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ και την υπαγωγή σε αυτόν του συνόλου των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι είναι σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, η δημιουργία ενός φορέα για όλους με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν τους ίδιους ασφαλιστικούς κινδύνους (γήρας, ασθένειες, θάνατος).

epirusblog.gr
5 of 5
ΣτΕ: Τα κείμενα των αποφάσεων που «γκρεμίζουν» τον νόμο Κατρούγκαλου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3641313737401301217
Σχόλια
item