Ήγουμενίτσα: Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Οι Φοιτητές ... Έκαναν Πιο Εύκολη Την Καθημερινότητα Των Ατόμων Με Αναπηρία ..[Βίντεο] Ήγουμενίτσα: Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Οι Φοιτητές ... Έκαναν Πιο Εύκολη Την Καθημερινότητα Των Ατόμων Με Αναπηρία ..[Βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Οι Φοιτητές ... Έκαναν Πιο Εύκολη Την Καθημερινότητα Των Ατόμων Με Αναπηρία ..[Βίντεο]

Ήγουμενίτσα: Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Οι Φοιτητές ... Έκαναν Πιο Εύκολη Την Καθημερινότητα Των Ατόμων Με Αναπηρία ..[Βίντεο]

Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

Το ΔΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με την αρχή της χρονιάς ξεκίνησε μια νέα ειδικότητα το τμήμα βοηθού εργοθεραπείας.

Προς μεγάλη ευχάριστη έκπληξη όλων, το τμήμα απαρτίζεται από άτομα με έντονο το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού, το οποίο φάνηκε αμέσως αφού ευαισθητοποιήθηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες παράδοσης των μαθημάτων.

Με γνώμονα τους κύριους τομείς της ζωής που ένας εργοθεραπευτής μπορεί να παρέμβει ώστε να μπορέσει το άτομο να βιώσει μια ανεξάρτητη, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή αφού η λειτουργικότητα του έχει διαταραχθεί, αλλά και να αναπτύξει τις απαιτούμενες  δεξιότητες ώστε να αποκαταστήσει, διατηρήσει ή αποκτήσει τη λειτουργικότητα του κινήθηκαν οι φοιτητές.

Παράλληλα ότι η ενδυμασία προκαλεί επιπλέον εμπόδια για άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι - 15% του παγκόσμιου πληθυσμού - θα έχουν κάποιο είδος αναπηρίας. 

Από αυτούς, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να παλέψουν με μειωμένη λειτουργικότητα, ήταν οι αφορμές για την προσφορά  στο Κέντρο Στοργή.

Project Υπάρχει τρόπος


Συνειδητοποιώντας  ότι  οι απλές αλλαγές στο ρούχο, όπως το βέλκρο στα πουκάμισα που αντικαθιστούν τα κουμπιά, μπορούν να ωφελήσουν τα άτομα με μια σειρά αναπηριών, ενώ παράλληλα επεκτείνουν τη ντουλάπα τους με κομψές επιλογές αφού αφήνουν τα άτομα να ντυθούν αντί να εξαρτώνται από τον φροντιστή τους, τέτοια πουκάμισα δημιουργήθηκαν και χαρίστηκαν στο κέντρο στοργή για όλα τα παιδιά με ιδιαιτερότητες.

Εξάλλου, η ανθρώπινη ζωή είναι μια διαδικασία συνεχούς προσαρμογής στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε το ΚΔΑΠ-μεα Το Εργαστήρι και την κυρια Έλενα Μπέζα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την διαδικασία και προετοιμασία των ρούχων είχαν την αμέριστη υποστήριξη του Διευθυντη του ΔΙΕΚ κυρίου Μπούα Ηλία αλλά και των Εκπαιδευτριών τους Στεφάνου Ηρώ και Ανδρέου Ελπίδα.

"Υπάρχει Τρόπος "

Μοντάζ Βιντεο:Πάνος Νικολάου
Φωτογραφία: Μάκης Μαντης
Studio: Θωμάς Λιόλιος Ομάδα Τέχνης Φάος- FAOS art company Αρτέμης Φησης
Εκπαιδεύτριες: Ηρώ Στεφάνου
Ελπίδα Ανδρέου
Εποπτεία : Ηρώ Στεφάνου
Πρωτοβουλία κ Γραφιστικη: Μίλτος Καρανίκα
Διαφημιστικές κ ψηφιακές εκτυπώσεις: Άκης Κόλλιας  και Δημήτρης Κόλλιας
Διευθυντής: Μπούας Ηλίας
Υποστήριξη: Επί ποδός Ανδρέας Παπαδημητρίου
Για τη Παγκόσμια Μέρα Εργοθεραπειας 2019
Δημόσιο Ιεκ Ηγουμενίτσας τμήμα Εργοθεραπειας.

Φοιτητές:
Κωνσταντίνα Βεζδρεβάνη
Λένα Δαρδανη
Μάγια Αγγελίδη
Aφροδιτη Κανακη
Νίκος Καρακίτσος
Αιμιλία Καρακώστα
Aθανασθα Μιχαλοπουλου
Aννα Μπολοση
Tασος Στεργιος
Σοφία Κωσταντίνη
Δήμητρα Τατσάκη
Γεωργία Ριζου
Ντίνα Ουζούνογλου
Mαρια Βαλαρη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Οι Φοιτητές ... Έκαναν Πιο Εύκολη Την Καθημερινότητα Των Ατόμων Με Αναπηρία ..[Βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2048003065825003565
Σχόλια
item