Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ – Μπαράζ δακρυγόνων κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών [βίντεο] Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ – Μπαράζ δακρυγόνων κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών [βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ – Μπαράζ δακρυγόνων κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών [βίντεο]

Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ – Μπαράζ δακρυγόνων κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών [βίντεο]

Πεδίο μάχης έγιναν και πάλι οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ, όπου κατέβηκαν χιλιάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης και της αστυνομικής βίας.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού κατά του πλήθους που δεν λέει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, ενώ συνέλαβαν αρκετούς διαδηλωτές στο δημοφιλές για τους τουρίστες προάστιο Κόου-λουν. 

Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκες αψηφώντας τη σχετική απαγόρευση από την κυβέρνηση της Κάρι Λαμ.

Εικόνες ωμής αστυνομικής επέμβασης στο Χονγκ Κονγκ κάνουν το γύρο του κόσμου

Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ. 

Σε εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου διακρίνονται διαδηλωτές να προσπαθούν να ξεπλύνουν με νερό από πλαστικά μπουκάλια το πρόσωπό τους μετά το μπαράζ δακρυγόνων που έριξαν εναντίον τους αστυνομικοί.
Πολλά από τα πολυτελή καταστήματα της περιοχής είχαν κατεβασμένα τα ρολά καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν προβλέψει τις νέες ταραχές. Η αστυνομία επιστράτευσε γι’ άλλη μια φορά υδραντλίες που εκτόξευαν νερό χρωματισμένο μπλε για να «μαρκάρουν» τους διαδηλωτές και να τους συλλαμβάνουν ευκολότερα.

Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ παραμένει εδώ και μήνες τεταμένη καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν συχνά στους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας και καταγγέλλοντας την τοπική κυβέρνηση ότι είναι μαριονέτα του Πεκίνου. 

Οι διαδηλώσεις σημαδεύονται πολλές φορές από βίαιες συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής. 

Το κύμα των κινητοποιήσεων ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο σε απάντηση για ένα αποσυρθέν στο μεταξύ νομοσχέδιο που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. 

Το νομοσχέδιο αποσύρθηε στο μεταξύ, αλλά οι διαδηλωτές θεωρούν ότι απειλούνται θεμελιώδεις ελευθερίες τους στρέφοντας την οργή τους ολοένα και συχνότερα κατά της Κίνας.


epirusblog.gr
5 of 5
Πεδίο μάχης το Χονγκ Κονγκ – Μπαράζ δακρυγόνων κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6995900643925248553
Σχόλια
item