Ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης Ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Μια σημαντική ανακάλυψη μέσω των σεισμικών ερευνών των ΕΛΠΕ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για τεράστια ποσότητα κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου σε συζήτηση του think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου και αναφέρουν Τα Νέα, δείχνουν πως αν επαληθευτούν τα στοιχεία που έχουν, πως θα καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας στο φυσικό αέριο για τα επόμενα 70 χρόνια. 

Οπως αναφέρουν τα Νέα, ο εν λόγω στόχος κατεγράφη στις σεισμικές έρευνες του 2012-2013 από την νορβηγική εταιρεία PGS που είχε «σκανάρει» τις θαλάσσιες περιοχές Ιονίου και νότια της Κρήτης με τη δομή Τάλως να εντοπίζεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην δεύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τη Δομή Τάλως, νότια της Κρήτης, η οποία δείχνει να έχει κοίτασμα 280 δισεκ. κυβικών μέτρων, σύμφωνα με την ανάλυση των υφιστάμενων σεισμικών δεδομένων. 

Ποσότητα πολύ μεγάλη, καθώς στην χώρα καταναλώνονται περίπου 4 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου το χρόνο. Τονίζεται ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις προκειμένου να επαληθευτεί η εκτίμηση.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4207699649879989630
Σχόλια
item